Storsala tar in tunga investerare

Sveriges största familjeägda träindustri Derome går i samband med Storsalas nyemission in som aktieägare och blir strategisktsamarbetspartner till fastighetsbolaget. Även Orvaus och Hans Gydell, med bakgrund inom Ikea-sfären, går in som nya aktieägare.

Storsala gjorde nyligen en riktad nyemission på 70 miljoner kronor som snabbt blev övertecknad. Sveriges största familjeägda träindustri, Derome, med en omsättning på 10 miljarder kronor, går i samband med detta in som aktieägare och blir strategisk samarbetspartner till Storsala. Med en lång erfarenhet av hela produktionskedjan, från skog till bostad, kommer samarbetet att stärka Storsalas erbjudande inom hållbar bostadsutveckling.

Ytterligare nya aktieägare blir Orvaus AB och Hans Gydell. Hans Gydell har haft flera positioner inom Ikea-sfären, bland annat som styrelseordförande för Interogo Holding, vice vd för Ingka Holding och vd för Inter Ikea.

– Vi är glada och stolta över det betydande intresse vi har fått från nya investerare och starka aktieägare, däribland Orvaus och Hans Gydell, och att vi framgångsrikt har genomfört en nyemission trots de aktuella marknadsförutsättningarna. Vidare är vi entusiastiska över det nyförvärvade partnerskapet med Derome. Denna strategiska samarbetsrelation kommer att förstärka vårt erbjudande inom hållbar bostadsutveckling genom att bland annat höja miljöcertifieringsstandarden i våra projekt, säger Orlando Villacrez, grundare och vd för Storsala.

Förra året redovisade Storsala ett resultat på 61,7 miljoner kronor med tillgångar på 280 miljoner kronor. Bolaget har en samlad BOA på 29.763 kvadratmeter fördelat på 358 enheter, vilket är en ökning med 25 respektive 63 procent mot föregående år. Under samma period växte antalet anställda med 50 procent. Storsala, som tidigare fokuserat på nyproduktion av småhus, förvärvade två nyproducerade fastigheter i Gävle i mars 2023. Köpet är en del av satsningen på ett nytt affärsområde för utveckling och förvaltning av fastigheter och förväntas stå för hälften av företagets omsättning senast 2025.

– Det tillförda kapitalet från den riktade emissionen ger oss goda förutsättningar för att utveckla vårt erbjudande och fortsätta vår tillväxtresa. Vår ambition är att bli en ledande aktör inom den nya generationen fastighetsutvecklare, säger Orlando Villacrez.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Tillbaka till förstasidan