Stor efterfrågan i Balticgruppens kontorssatsning

NCC och Coop Nord hyr varsitt plan, om 1.000 kvm, i Balticgruppens kontor i framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Det betyder att kontorshuset redan nu är uthyrt till mer än 80 procent trots två år kvar till inflyttning.

Annons

Balticgruppen började i december 2021 byggnationerna av etapp 1 i Umeås nya och hållbara stadsdel Östra Station.

I stadsdelen, som växer fram mellan Umeå centrum och Universitetsstaden, planeras det för flera byggnader som ska inrymma en mix av bostäder, kontor, service, gym, restauranger, livsmedelsbutik, caféer och lösningar inom hållbara kommunikationer.

Den första etappen omfattar ett kontorshus samt ett bostadshus med livsmedelsbutik i bottenplan – bägge husen är ritade av Wingårdhs arkitektbyrå.

Intresset för området är stort och nu står det klart att kontorshuset får ytterligare två nya hyresgäster i NCC och Coop Nord.

NCC, som även är totalentreprenör för första etappen, och Coop Nord hyr varsitt våningsplan, vilka uppgår till cirka 1.000 kvadratmeter vardera – varje plan rymmer 50–60 kontorsplatser.

Sedan tidigare är det känt att Umeå Sport & Motion öppnar en träningsanläggning i huset samt att även Skatteverket som hyr på fyra plan, om 4.069 kvm.

Det innebär att cirka 9.000 kvm är uthyrt i kontorsfastigheten som totalt har en LOA om 11.210 kvm.

– Vi ser en stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i attraktiva lägen och Östra Station är inget undantag, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen

En avgörande faktor vid val av kontor för samtliga kontorshyresgäster på Östra Station har varit områdets hållbarhetsprofil, menar Carlsson.

– Östra Station är pendlarvänligt och ligger i ett attraktivt område vid Universitetsstaden, en stadsdel med närhet till hela Umeås utbud. Området kommer ha mycket att erbjuda förutom alla arbetsplatser och bostäder såsom restauranger, livsmedelsbutik, träningsanläggning och rekreationsområden. Allt du behöver finns runt knuten och det ger människor som bor och verkar här goda förutsättningar att agera hållbart och att leva ett rörelserikt liv.

Sara Axelvern, affärsanvarig uthyrare Balticgruppen:

– Det är ett fint kvitto att både NCC, som även är totalentreprenör, och att Coop Nord, som etablerar en ny livsmedelsbutik i området, flyttar hit. Det är viktigt för våra hyresgäster att erbjuda sina medarbetare flexibla, kreativa och inspirerande kontorslokaler med stort fokus på hållbarhet och det är glädjande att vi kan tillgodose det.

Kontorshuset får totalt elva våningar inklusive källarplan med plats för parkeringar och i bottenplan planeras för restaurang- och serviceverksamheter.
Totalt 9.000 kvm är uthyrt i Balticgruppens kontorshus som har 11.210 LOA.
Samtliga byggnader på Östra Station är ritade av arkitektbyrån Wingårdhs, även huset med bostadsrätter, och dessa projekteras och produceras i miljöbyggnad silver.
De två husen sedda från luften. Östra Station är en av Balticgruppens största satsningar framöver och projektet bidrar till att koppla ihop Umeå centrum med Universitetsstaden.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan