Stor efterfrågan i Balticgruppens kontorssatsning

NCC och Coop Nord hyr varsitt plan, om 1.000 kvm, i Balticgruppens kontor i framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Det betyder att kontorshuset redan nu är uthyrt till mer än 80 procent trots två år kvar till inflyttning.

Balticgruppen började i december 2021 byggnationerna av etapp 1 i Umeås nya och hållbara stadsdel Östra Station.

I stadsdelen, som växer fram mellan Umeå centrum och Universitetsstaden, planeras det för flera byggnader som ska inrymma en mix av bostäder, kontor, service, gym, restauranger, livsmedelsbutik, caféer och lösningar inom hållbara kommunikationer.

Den första etappen omfattar ett kontorshus samt ett bostadshus med livsmedelsbutik i bottenplan – bägge husen är ritade av Wingårdhs arkitektbyrå.

Intresset för området är stort och nu står det klart att kontorshuset får ytterligare två nya hyresgäster i NCC och Coop Nord.

NCC, som även är totalentreprenör för första etappen, och Coop Nord hyr varsitt våningsplan, vilka uppgår till cirka 1.000 kvadratmeter vardera – varje plan rymmer 50–60 kontorsplatser.

Sedan tidigare är det känt att Umeå Sport & Motion öppnar en träningsanläggning i huset samt att även Skatteverket som hyr på fyra plan, om 4.069 kvm.

Det innebär att cirka 9.000 kvm är uthyrt i kontorsfastigheten som totalt har en LOA om 11.210 kvm.

– Vi ser en stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i attraktiva lägen och Östra Station är inget undantag, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen

En avgörande faktor vid val av kontor för samtliga kontorshyresgäster på Östra Station har varit områdets hållbarhetsprofil, menar Carlsson.

– Östra Station är pendlarvänligt och ligger i ett attraktivt område vid Universitetsstaden, en stadsdel med närhet till hela Umeås utbud. Området kommer ha mycket att erbjuda förutom alla arbetsplatser och bostäder såsom restauranger, livsmedelsbutik, träningsanläggning och rekreationsområden. Allt du behöver finns runt knuten och det ger människor som bor och verkar här goda förutsättningar att agera hållbart och att leva ett rörelserikt liv.

Sara Axelvern, affärsanvarig uthyrare Balticgruppen:

– Det är ett fint kvitto att både NCC, som även är totalentreprenör, och att Coop Nord, som etablerar en ny livsmedelsbutik i området, flyttar hit. Det är viktigt för våra hyresgäster att erbjuda sina medarbetare flexibla, kreativa och inspirerande kontorslokaler med stort fokus på hållbarhet och det är glädjande att vi kan tillgodose det.

Kontorshuset får totalt elva våningar inklusive källarplan med plats för parkeringar och i bottenplan planeras för restaurang- och serviceverksamheter.
Totalt 9.000 kvm är uthyrt i Balticgruppens kontorshus som har 11.210 LOA.
Samtliga byggnader på Östra Station är ritade av arkitektbyrån Wingårdhs, även huset med bostadsrätter, och dessa projekteras och produceras i miljöbyggnad silver.
De två husen sedda från luften. Östra Station är en av Balticgruppens största satsningar framöver och projektet bidrar till att koppla ihop Umeå centrum med Universitetsstaden.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Grönt ljus för Pembrokes stora cityprojekt

36.000 kvm ska utvecklas bakom NK. ”Vi är jätteglada och exalterade”. Se flera bilder på förändringen.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Tillbaka till förstasidan