Fredrik Eklunds mäklarbyrå Eklund Stockholm New York har fått fart på försäljningen i Helix (till vänster). Foto: Roa.se/Philip Wallin

Trycket ökar runt Helix när stjärnmäklaren tar över

Mäklarbyrån Eklund Stockholm New York har tagit över slutförsäljningen av lägenheterna i Oscar Properties Norra torn, Helix, som nu växer stadigt mot Stockholmshimlen. ”Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna”, säger ansvarige mäklaren Niklas Berntzon.

Oscar Properties bostadsprojekt, Stockholm Helix 1 i Hagastaden, har vuxit halvvägs i nivå med färdigbakade tvillingtornet, Innovationen, på andra sidan gatan.

Dock har försäljningen i det spektakulära tornet, ritat av arkitektbyrån OMA, mattats av under en period.

Sedan november 2018 och fram till tredje kvartalet 2019 har bara fem lägenheter sålts. Enligt Q3 har totalt 91 lägenheter, av 138, gått till försäljning. I september 2019 återstod därmed 47 lägenheter.

För att speeda upp försäljningsprocessen har Oscar Engelbert, tillsammans med ägarpartnerna Slättö och Fastpartner, kopplat in stjärnmäklaren Fredrik Eklund vars byrå Eklund Stockholm New York, ESNY, tagit över slutförsäljningen.

– Vi är specialiserade på att sälja de lite mer spektakulära objekten, säger Niklas Berntzon, ansvarig mäklare på ESNY, till Fastighetsvärlden. Jag sålde till exempel penthouset i tvillingtornet så därför känner Oscar Properties att det var dags att lämna över stafettpinnen.

Bland de 40-talet återstående lägenheterna, i det 34 våningar höga tornet, finns en mix av storlekar – från 2:or, för runt 6 miljoner till 6:or, för drygt 40 miljoner.

Intresset har inte låtit vänta på sig menar Niklas Berntzon:

– Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna. Cirka 70 personer var på plats och vi har redan signat några lägenheter, samt bearbetar intresselistan från helgen löpande i tur och ordning. Det känns som att det blåser nya vindar 2020.

Inflytt sker under tredje kvartalet i år – så det underlättar att kunderna snart kan flytta in, menar han.

– Något annat som underlättar är att vi genom åren byggt ett väldigt stort spekulantregister innanför tullarna. Så det kommer vi utnyttja nu.

De kommande visningarna har man lovat bostadsrättsföreningen att begränsa till max 20 besökande spekulanter åt gången. Och en anmälan krävs för att få komma på visning.

– Då de flesta bostäderna i huset redan är sålda så räknar vi med att trycket ökar mer och mer allteftersom lägenheterna tar slut, säger Niklas Berntzon.

Det var i juli i fjol som Oscar Properties ingick ett samriskbolag med med Slättö och Fastpartner om 50 procent av aktierna i Torsplan Holding AB och därmed indirekt 50 procent av bostadsprojekt Helix.

I Q3 redovisade Oscar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). I rörelseresultatet ingår en vinst från projektfastighetsförsäljningar om 73,8 miljoner kronor, vilken hänförs till JV:t med Slättö och Fastpartner.

Helix växer. Tvillingtornet är drygt halvvägs färdigbyggt och nu kan lägenheterna snart vara slutsålda.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor handelssatsning mer än halveras

Den fysiska handelns svaga utveckling tvingar byggherrarna att dra i bromsen. FV avslöjar ändrade planer för ett stort projekt inom tullarna i Stockholm.

SFV:s tidigare toppchef åtalas

Misstänkt för tjänstefel. Vice chefsåklagaren tror på villkorlig dom. ”Det går inte att styrka att han har haft uppsåt att skada Statens Fastighetsverk ekonomiskt”.

Nya Stureplan klubbat i fullmäktige

ADIA planerar att investera fem miljarder kronor.

Vasakronan ändrar i toppen – två kända namn lämnar

Gör om i ledningsgruppen. Johanna Skogestig: ”Vi jobbar nu för att förändra hela Stockholm city”.

Stolpe ut för Oscar i kamp om stor myndighet

FV avslöjar vem som är nära att vinna kampen om stor hyresgäst. Kunde blivit mycket viktigt kassaflöde för Oscar Properties.

Klart: Han blir ny vd för Vonovias båda svenska bolag

Nu påbörjar Vonovia förändringsarbetet i sina svenska bolag. Blir boss över nästan 40.000 svenska bostäder.

Balder förvärvar Scandichotell

FV erfar att ett Scandichotell om totalt cirka 11.000 kvadratmeter byter ägare.

Familjen ökar sin dominans via nytt köp

Fick en ny chans efter att ha bommat affären i fjol.

El conquistador förvärvar för hela 1,6 miljard

Ökar ytterligare i favoritlandet. Affären omfattar 172.000 kvadratmeter uthyrningsbar area.

Superplanerna i Göteborg har havererat – djup oenighet

Bakslag för U-R-W:s planerade satsning på 10 miljarder. ”Pausar arenafrågan tills vidare”.

FFE:s toppmöte i Åre

Föreningen Fastighetsekonomernas årliga konferens i Åre. FV rapporterade löpande om höjdpunkterna från ”toppmötet”.

Castellums resultat ned kraftigt – för helåret 2019

Men utdelningen höjs per aktie – för 22:a året i rad.

Balders bolag ändrar metod: Värderar upp 5 miljarder

Läs om vad som ligger bakom den kraftiga uppskrivningen.

Går emot trenden – myndighet blir kvar i city till 2024

Mitt i Stockholms kommersiella centrum. FV berättar om hyresnivån.

Tillbaka till förstasidan