Fredrik Eklunds mäklarbyrå Eklund Stockholm New York har fått fart på försäljningen i Helix (till vänster). Foto: Roa.se/Philip Wallin

Trycket ökar runt Helix när stjärnmäklaren tar över

Mäklarbyrån Eklund Stockholm New York har tagit över slutförsäljningen av lägenheterna i Oscar Properties Norra torn, Helix, som nu växer stadigt mot Stockholmshimlen. ”Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna”, säger ansvarige mäklaren Niklas Berntzon.

Oscar Properties bostadsprojekt, Stockholm Helix 1 i Hagastaden, har vuxit halvvägs i nivå med färdigbakade tvillingtornet, Innovationen, på andra sidan gatan.

Dock har försäljningen i det spektakulära tornet, ritat av arkitektbyrån OMA, mattats av under en period.

Sedan november 2018 och fram till tredje kvartalet 2019 har bara fem lägenheter sålts. Enligt Q3 har totalt 91 lägenheter, av 138, gått till försäljning. I september 2019 återstod därmed 47 lägenheter.

För att speeda upp försäljningsprocessen har Oscar Engelbert, tillsammans med ägarpartnerna Slättö och Fastpartner, kopplat in stjärnmäklaren Fredrik Eklund vars byrå Eklund Stockholm New York, ESNY, tagit över slutförsäljningen.

– Vi är specialiserade på att sälja de lite mer spektakulära objekten, säger Niklas Berntzon, ansvarig mäklare på ESNY, till Fastighetsvärlden. Jag sålde till exempel penthouset i tvillingtornet så därför känner Oscar Properties att det var dags att lämna över stafettpinnen.

Bland de 40-talet återstående lägenheterna, i det 34 våningar höga tornet, finns en mix av storlekar – från 2:or, för runt 6 miljoner till 6:or, för drygt 40 miljoner.

Intresset har inte låtit vänta på sig menar Niklas Berntzon:

– Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna. Cirka 70 personer var på plats och vi har redan signat några lägenheter, samt bearbetar intresselistan från helgen löpande i tur och ordning. Det känns som att det blåser nya vindar 2020.

Inflytt sker under tredje kvartalet i år – så det underlättar att kunderna snart kan flytta in, menar han.

– Något annat som underlättar är att vi genom åren byggt ett väldigt stort spekulantregister innanför tullarna. Så det kommer vi utnyttja nu.

De kommande visningarna har man lovat bostadsrättsföreningen att begränsa till max 20 besökande spekulanter åt gången. Och en anmälan krävs för att få komma på visning.

– Då de flesta bostäderna i huset redan är sålda så räknar vi med att trycket ökar mer och mer allteftersom lägenheterna tar slut, säger Niklas Berntzon.

Det var i juli i fjol som Oscar Properties ingick ett samriskbolag med med Slättö och Fastpartner om 50 procent av aktierna i Torsplan Holding AB och därmed indirekt 50 procent av bostadsprojekt Helix.

I Q3 redovisade Oscar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). I rörelseresultatet ingår en vinst från projektfastighetsförsäljningar om 73,8 miljoner kronor, vilken hänförs till JV:t med Slättö och Fastpartner.

Helix växer. Tvillingtornet är drygt halvvägs färdigbyggt och nu kan lägenheterna snart vara slutsålda.

Fler Nyheter från förstasidan

Bryter affär kring prestigeprojekt

Köper åter två projekt. Söker ny delägare till ett tredje. Ursprungligt projektvärde: 7,6 miljarder kronor.

"Kan inte bara titta på kronor per kvadratmeter"

Kaoset under pandemin ritar om drabbade segmentet.

Börsdebutanten Stenhus förvärvar för 175 mkr

Förvärvar tre fastigheter om totalt 40.000 kvm.

SBB:s sex nya lockelser i budkriget mot Castellum

Dragkampen om ”norska Vasakronan” fortsätter. Samtidigt öppnar Entras styrelse för att åter granska SBB:s bud.

Topplista

15 största ägarna av samhällsfastigheter

Från att tidigare ha varit en strikt offentlig angelägenhet är ägandet av samhällsfastigheter i dag betydligt mer diversifierat. FV listar de 15 största.

Ilija Batljan besviken – men fortfarande hoppfull

Näringsministern kommenterar affären.

Kontringen: Castellum med bud på 50-miljardersbolag

Kontrar på SBB:s tidigare bud – och höjer sitt eget. Har redan gjort klart med köp från näst största ägaren. Läs mer om budet och bolaget man jagar.

Fastigheter åter heta på börsen

Efter kaos och djupdykning i mars har sektorn gått plus 50%.

Serneke avslöjade partner för Karlatornet – stoppades

Ola Serneke svarade på frågor på en studentmässa. Följden blev att aktien handelsstoppades.

Så vill utmanaren Obos bli etta – tempot dubblas

Daniel Kjørberg Siraj och Sofia Ljungdahl berättar om det norska bolagets planer i Sverige.

FV-gallup: Hela 80 procent vill jobba mer hemifrån

”Ett gravt underbetyg”.

Säljer hög vakans till Blackstone för 610 miljoner

Avyttrar i fyra städer. Storköparen fortsätter investera.

Investerare letar pärlor i simbassänger

Flera bolag intresserade när nya badhus ska byggas.

Tillbaka till förstasidan