Fredrik Eklunds mäklarbyrå Eklund Stockholm New York har fått fart på försäljningen i Helix (till vänster). Foto: Roa.se/Philip Wallin

Trycket ökar runt Helix när stjärnmäklaren tar över

Mäklarbyrån Eklund Stockholm New York har tagit över slutförsäljningen av lägenheterna i Oscar Properties Norra torn, Helix, som nu växer stadigt mot Stockholmshimlen. ”Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna”, säger ansvarige mäklaren Niklas Berntzon.

Oscar Properties bostadsprojekt, Stockholm Helix 1 i Hagastaden, har vuxit halvvägs i nivå med färdigbakade tvillingtornet, Innovationen, på andra sidan gatan.

Dock har försäljningen i det spektakulära tornet, ritat av arkitektbyrån OMA, mattats av under en period.

Sedan november 2018 och fram till tredje kvartalet 2019 har bara fem lägenheter sålts. Enligt Q3 har totalt 91 lägenheter, av 138, gått till försäljning. I september 2019 återstod därmed 47 lägenheter.

För att speeda upp försäljningsprocessen har Oscar Engelbert, tillsammans med ägarpartnerna Slättö och Fastpartner, kopplat in stjärnmäklaren Fredrik Eklund vars byrå Eklund Stockholm New York, ESNY, tagit över slutförsäljningen.

– Vi är specialiserade på att sälja de lite mer spektakulära objekten, säger Niklas Berntzon, ansvarig mäklare på ESNY, till Fastighetsvärlden. Jag sålde till exempel penthouset i tvillingtornet så därför känner Oscar Properties att det var dags att lämna över stafettpinnen.

Bland de 40-talet återstående lägenheterna, i det 34 våningar höga tornet, finns en mix av storlekar – från 2:or, för runt 6 miljoner till 6:or, för drygt 40 miljoner.

Intresset har inte låtit vänta på sig menar Niklas Berntzon:

– Vi hade vår första visning förra helgen och blev nedsprungna. Cirka 70 personer var på plats och vi har redan signat några lägenheter, samt bearbetar intresselistan från helgen löpande i tur och ordning. Det känns som att det blåser nya vindar 2020.

Inflytt sker under tredje kvartalet i år – så det underlättar att kunderna snart kan flytta in, menar han.

– Något annat som underlättar är att vi genom åren byggt ett väldigt stort spekulantregister innanför tullarna. Så det kommer vi utnyttja nu.

De kommande visningarna har man lovat bostadsrättsföreningen att begränsa till max 20 besökande spekulanter åt gången. Och en anmälan krävs för att få komma på visning.

– Då de flesta bostäderna i huset redan är sålda så räknar vi med att trycket ökar mer och mer allteftersom lägenheterna tar slut, säger Niklas Berntzon.

Det var i juli i fjol som Oscar Properties ingick ett samriskbolag med med Slättö och Fastpartner om 50 procent av aktierna i Torsplan Holding AB och därmed indirekt 50 procent av bostadsprojekt Helix.

I Q3 redovisade Oscar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). I rörelseresultatet ingår en vinst från projektfastighetsförsäljningar om 73,8 miljoner kronor, vilken hänförs till JV:t med Slättö och Fastpartner.

Helix växer. Tvillingtornet är drygt halvvägs färdigbyggt och nu kan lägenheterna snart vara slutsålda.

Fler Nyheter från förstasidan

Nu inleds tävlingen för Gasklockan

Hoppas på ett nytt landmärke.

Halverade plötsligt värdet

Nu är hela finansieringen för bolaget åter i gungning.

Björn Borg i pressat läge

Tufft läge efter kraftiga hyresuppgångar.

Top of the market – för 150 miljoner

Fastighet i Lärkstan bjuds ut till försäljning.

Exklusiv intervju: ”Jag har alltid vetat att jag är oskyldig”

Fastighetsvärlden publicerar första intervjun med Ilija Batljan. Tron på rättsstaten. ”Funnits underton till kampanj”. Hyllar kollegorna och familjen.

Utredningen mot Ilija Batljan läggs ner

Läs om åklagarens beslut kring SBB:s vd.

”Alla segment kommer att påverkas av pandemin”

Svefa ger ut specialrapport, tror på påtaglig differentiering.

6.000 handelsföretag kan slås ut innan stödet når fram

Oro för att hjälpen inte når fram i tid.

Han blir ny vd vid Akelius

Redan klart med Pål Ahlséns efterträdare. Fick frågan via Facetime – var över på åtta minuter.

Birgersson i täten för nytt investmentbolag

FV avslöjar. Tung trio gör satsning tillsammans med ledande aktör.

Bildextra: Så vill nya Point ändra stadscentrum

”Vi kommer att vända utvecklingen”, säger Joachim Kuylenstierna. Bolaget presenterar ett koncept för utarmade stadskärnor.

SBB säljer för 835 mkr – ny strategi efter fiaskot

Sålt för 4,2 miljarder kronor på fem månader.

Köper för 216 mkr i Malmö

Sjunde ägaren på tolv år. Utvecklar nytt kontor åt största hyresgästen.

Kaos och ruttet avlopp satte stopp för hotell

Siktar på nytt hyresavtal till hösten.

Tillbaka till förstasidan