Under 2023 kommer fler matupplevelser till Umami Park. Stella Pizza öppnar på Umami torg, mitt i hjärtat av det nya området. Under sensommaren får de sällskap av Iveel sushi.

Stjärnkrögare öppnar pizzeria i Wallenstams Umami

Stella Pizza, en ny stjärna på restauranghimlen, öppnar till våren på Umami torg, mitt i hjärtat av det nya området i Hallonbergen, Sundbyberg. Restaurangen ägs av stjärnkrögarna som driver Guide Michelin krogen Etoile i Stockholm.

Under sensommaren får de sällskap av Iveel sushi som är specialiserade på nikkei sushi, en hyllning till det japansk-peruanska köket.

– Det är väldigt roligt att välkomna ytterligare två riktigt populära restauranger till Umami Park, två etableringar som blir ett fint tillskott till området och som kommer att ge ett mervärde till alla som bor och arbetar här, säger Mathias Aronsson, vice vd och regionchef för Wallenstam i Stockholm/Uppsala.

Ägarna bakom Stella Pizza vill förändra och modernisera pizzabranschen till att bli mer hållbar, enad, tillgänglig och roligare. Den första restaurangen öppnade i januari i år med en riktig braksuccé. Idag finns Stella Pizza på sammantaget sex adresser i Stockholmsområdet, ambitionen är att fortsätta expandera i Stockholm och därefter Sverige.

– Vi hyllar och hämtar inspiration från den svenska pizzatraditionen med pizzasorter som vi själva växt upp med. Samtidigt vill vi höja kvaliteten och skapa pizzor som är hållbara och hantverksmässiga till familjevänliga priser. Nu ser vi fram emot vår öppning i Umami Park och att välkomna hela familjer att komma hit och hänga. Barn upp till tolv år äter därför gratis, säger Jonas Lagerström, en av delägarna i Stella Pizza.

Iveel Sushi är sedan tidigare hyresgäster hos Wallenstam i Rosendal i Uppsala med en populär sushirestaurang.
– Vi ser mycket fram emot att öppna i ett nytt populärt område och tillföra nya smakupplevelser med nikkei sushi som är vår specialitet. Det är råvaror av högsta kvalitet, japanska tekniker och recept som blandas med peruanska smaker, säger ägaren Ulsturbold Ganzorigt.

I Umami Park har hittills tre nya bostadskvarter vuxit fram tillsammans med ett totalrenoverat modernt centralkvarter med kommersiella ytor. Här har nyligen Convendum och Nordic Wellness öppnat och till våren flyttar greentechbolaget Ferroamp sitt huvudkontor hit. Fullt utbyggt kommer Umami Park att omfatta cirka 800 nya lägenheter, nya ytor för restauranger, butiker, service och kontor.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan