Skellefteå laddar för bomässa

Kommunstyrelsen i Skellefteå fattat beslut om att genomföra en fördjupad förstudie om en bomässa i kommunen. Det tänkta området för mässan är Pokerbacken i Skelleftehamn.

– ­Skelleftehamn är ett område med stor potential som vi vill utveckla på en rad områden. Här finns närheten till såväl Skellefteå centrum som till vatten och – grönområden. När Skellefteå nu befinner sig i världens blickfång vill vi ta tillfället i akt och visa vad vi kan erbjuda i form av goda livsmiljöer. En bomässa skulle vara ytterligare ett sätt att sätta såväl Skellefteå som Skelleftehamn på kartan, säger Evelina Fahlesson (S), kommunalråd i Skellefteå kommun.

Hållbarhet, innovationshöjd och gröna energilösningar kommer att prägla bomässan. Och de som i framtiden ska bo i området kommer att kunna lämna sina barn i områdets förskola, jobba från så kallade co working-ytor som går att hyra och handla i den lilla saluhall som planeras.

Beslutet i kommunstyrelsen innebär att Kommunledningskontoret och avdelningen för Samhällsutveckling i Skellefteå kommun får i uppdrag att ta fram en fördjupad presentation av syfte och mål där inriktning, finansiering samt tidsplan ska ingå. Beslutet har en bred politisk förankring.

– En bomässa och en satsning i vattennära läge är ett vinnarkoncept för Skellefteå och Skelleftehamn. Det är en fantastisk möjlighet att få visa upp framtidens hållbara boende där människan och miljön står i centrum för nytänkande smarta lösningar, säger Agneta Hansson (V), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Även oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M) är positiv till bomässan.

– Alliansen tycker att det är bra att vi nugör en djupare studie kring möjligheterna att genomföra en bomässa i kommunen. Vi välkomnar också att det är Pokerbacken i Skelleftehamn som föreslås som plats. Vi vill se fler attraktiva boendemiljöer nära vatten och vi hoppas att den expansion som nu pågår i Skellefteå ger förutsättningar att genomföra detta. Det skulle vara en bra och viktig satsning på Skelleftehamn, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan