Revelop rekryterar från Wellstreet

Revelop stärker organisationen och inrättar två nya seniora roller. Johan Spångberg rekryteras till en tjänst som Investment Manager och Revelops Erik Visteus blir Head of Investor Relations.

Revelop investerar i platser där bolaget kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus.

Rekryteringen av Johan Spångberg till rollen som Investment Manager stärker ytterligare Revelops förmåga att förvärva fastigheter med komplexa affärsplaner och stora investeringsbehov. Rollen innebär att Johan kommer att ha ett övergripande ansvar för portföljförvaltning och däribland fokusera på uppföljning av affärsplaner, identifiera strategiska initiativ och utvärdera större investeringar i beståndet.

Johan har drygt 15 års erfarenhet i fastighetsbranschen från bland annat PwC, Catella och närmast från riskkapitalbolaget Wellstreet, där han var partner och Head of Real Estate.

Sedan 2004 har Revelop anskaffat över 7 miljarder kronor i riskkapital och byggt upp ett nära samarbete med några av de mest välrenommerade institutionella investerarna i Norden och internationellt. Som ett led i att stärka samarbetet med befintliga och nya investerare inrättas en dedikerad roll som Head of Investor Relations.

Det blir Revelops Erik Visteus som axlar den rollen. Erik har drygt 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen och mångårig kunskap om Revelops affärsmodell. Rollen innebär huvudansvar för investerarrelationer, kapitalanskaffning men han behåller också ansvaret för relationsdriven sourcing av strategiska förvärv.

– Att vi skapar två nya seniora roller är en viktig del i vår expansiva utveckling och vår konstanta strävan efter att höja kvalitén på verksamheten. Att vi tillsätter Johan och Erik ska ses i ljuset av att vi redan har allokerat en stor del av vår femte fond och snart påbörjar arbetet med nästa, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan