Plantagen öppnar stor pop-up i Sickla

Under våren slår Plantagen upp dörrarna till en 1 800 kvadratmeter stor popup-butik hos Atrium Ljungberg i Sickla. Den nya butiken öppnar i april och kommer att ha ett brett sortiment med betoning på säsongsprodukter.

Plantagen har idag 43 butiker i Sverige, och har sedan tidigare kompletterat med pop-up butiker. I april öppnar Plantagen en 1.800 kvadratmeter stor pop-up i Sickla. Butiken kommer ha ett brett sortiment med allt från plantor till trädgårdsredskap med betoning på säsongsprodukter.

– Sicklas strategiska läge är helt rätt för oss, med närhet till många trädgårdsintresserade husägare i Nacka. Att finnas i ett sammanhang bland andra butiker med stort fokus på hem, heminredning och trädgård är något vi värdesätter. Vi är glada över att lära känna alla Sicklabor och hoppas att pop-up satsningen ska bli starten på en långsiktig närvaro i området, säger Gunstein Hansen, eiendomsdirektør på Plantagen.

Exempel på andra hem- och trädgårdsaktörer i Sickla är Smart Garden Store, ett butikskoncept för den senaste tekniken inom trädgårdsskötsel med stort fokus på bland annat robotgräsklippare. Moogio erbjuder solskyddslösningar såsom markiser, persienner och gardiner till både bostäder och arbetsplatser. I Sickla finns även Ikea planeringsstudio och ett flertal köksleverantörer såsom Marbodal och Ballingslöv samt inredningsbutiker som Svenssons i Lammhult.

– Vi ser verkligen fram emot att Plantagen öppnar en pop-up här. Sickla är en snabbt växande stadsdel där det byggs både nya bostäder och arbetsplatser. Det finns en stark köpkraft i Sickla med omnejd och vi ser ett stort intresse från olika aktörer inom trädgård, hem och inredning att etablera sig här, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef leasing på Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa. Idag finns cirka 400 företag etablerade i Sickla och 8.000 arbetande. Fram till 2030 väntas Sickla växa med ytterligare 7.000 kontorsarbetsplatser och 1.500 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan