Paulsson och Grosskop avböjer omval i Peab

Valberedningen för Peab föreslår omval av styrelseledamöterna Fredrik Paulsson, Malin Persson, Karl-Axel Granlund, Liselott Kilaas, Lars Sköld, Kerstin Lindell och Anders Runevad samt nyval av Magdalena Gerger. Mats Paulsson och Göran Grosskopf har båda av åldersskäl avböjt omval.

Anders Runevad föreslås väljas som styrelseordförande.

Runevad, med lång erfarenhet från ledande positioner inom bland annat telekom och vindkraft, utsågs till styrelseledamot i Peab i samband med årsstämman 2020.

Magdalena Gerger är idag vd och koncernchef för Systembolaget. Hon har lång internationell erfarenhet från bland annat industri och handel.

Mats Paulsson, en av Peabs grundare, lämnar styrelsen efter att ha varit med allt sedan starten 1959. Styrelsen har beslutat att utse Paulsson till hedersordförande i anslutning till att han lämnar styrelsen i samband med årsstämman. Rollen som hedersordförande är inte en styrelseroll utan är en roll där han kan fortsätta att stödja styrelse och ledning på ett informellt sätt.

– Det är med stor ödmjukhet jag vill tacka såväl Göran som Mats för deras insatser och stöd till styrelse och ledning i Peab. Deras betydelse för Peabs utveckling går inte att överskatta. Jag är också mycket glad att Anders accepterat att bli föreslagen som styrelsens ordförande och Magdalena som ny styrelseledamot, säger Ulf Liljedahl, valberedningens ordförande.

Valberedningens övriga förslag kommer att offentliggöras i kallelsen till årsstämman i Peab AB. Stämman kommer att hållas i Grevie den 6 maj 2021.

Valberedningen består av dess ordförande Ulf Liljedahl (AB Axel Granlund), Mats Rasmussen (Ekhaga Utveckling AB), Malte Åkerström (Mats Paulsson) och Göran Grosskopf (styrelsens ordförande).

Fler Nyheter från förstasidan

Dubblar i CBD – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Stor uthyrning på plats i Skärholmen

Bygger om handel till kontor.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Tillbaka till förstasidan