Tar klivet över till NREP.

NREP kniper avgående borgmästaren i Helsingfors

Helsingfors borgmästare, Jan Vapaavuori, ansluter till NREP för att stärka bolagets arbete inom stadsutveckling inom bolagets alla geografiska marknader.

Annons

Jan Vapaavuori kliver in i rollen som senior rådgivare på deltid hos NREP efter att uppdraget som borgmästare avslutas i augusti.

Hans arbete kommer, enligt NREP, spänna över bolagets alla geografiska marknader för att främja nya lösningar som kan möta stora urbana utmaningar, såsom klimatförändringar och infrastrukturutmaningar.

Jan Vapaavuori har varit borgmästare för Helsingfors sedan 2017 och lett strategin för att göra den finska huvudstaden till “världens mest välfungerade stad”.

Han har bland annat drivit på Helsingfors digitala omställning och anpassat stadens utveckling till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

– Som tidigare borgmästare kommer Jan med årtionden av erfarenhet från den offentliga sidan och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med honom för att på bästa sätt stötta städer i att lösa stora utmaningar som urbanisering och klimatförändringar, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige.

Under sin tid som borgmästare har Vapaavuori utvecklat stadens globala partnerskap, bland annat dess aktiva engagemang i stadsnätverk och globala organisationer som The World Economic Forum, Bloomberg Philantrophies och Urban20.

– Jag har haft äran att tjänstgöra två tredjedelar av min karriär inom politiken och jag vill ta tillvara möjligheten att hitta nya perspektiv kring att göra skillnad i världen. Jag är väldigt motiverad av NREP:s syfte att göra den byggda miljön bättre eftersom jag vet hur fastigheter verkligen kan omvandla utvecklingen av en stad. NREP:s stadsutvecklingsprojekt ligger i framkant och jag ser fram emot att stötta bolaget i att hjälpa städer på nya sätt, säger Jan Vapaavuori i en kommentar.

Det blir andra gången NREP anställer en tidigare borgmästare. Under 2018 anslöt Köpenhamns förre borgmästare Jens Kramer Mikkelsen för att bygga upp bolagets kapacitet inom stadsutveckling. Mikkelsen är fortfarande verksam inom bolaget.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan