Nobbar flytt: ”För svårt att ta sig till Kista”

Annons

Vill hellre till Norra Djurgårdsstaden eller Globenområdet Politikerna i Stockholm ville flytta stadens it-bolag Stokab från Tulegatan 11 i Vasastan till Kista. Men Stokab vägrar flytta och bolagets styrelse tecknade ett nytt kort hyresavtal i förra veckan, uppger Vi i Vasastan. Fastigheten Apotekaren 22 ägs sedan 2007 av Fabege.

Det är svårt att resa till Kista vissa tider på dygnet på grund av bilköer. Dessutom har vi inte så mycket kunder åt det håller, säger Gunnar Sandell (S), ordförande i Stokabs styrelse.

– Det är väldigt upprörande. I mitt tycke bryter man mot ägardirektivet som säger att man ska se över sin placering och där Kista varit målet. Det här handlar om att man inte vill flytta. Det är inte okej, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M) till tidningen.

I ett pressmeddelande säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd:

– Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad kan inte förmå sitt eget bredbandsbolag att flytta till Kista, ett av världens ledande IT-kluster. Det gränsar till parodi men visar på hur handlingsförlamad majoriteten är på detta område.

– Argumenten som nu först fram kring den inställda flytten av Stokab är totalt ihåliga. Karin Wanngård måste nu svara på om hon alls är intresserad av flytta förvaltningar till ytterstaden, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd.

Alliansen fattade under sin tid i majoritet beslut om flytt av åtta kommunala förvaltningar och bolag från innerstaden till ytterstaden, där Stokab var ett av bolagen. Syftet var att skapa fler arbetstillfällen i ytterstaden.

Gunnar Sandell (S), ordförande i Stokabs styrelse, motiverar beslutet ytterligare till Vi i Vasastan:

– Vi tycker att allt talar för att vi ska vara kvar i närheten av det som är knutpunkten för vårt nät som ligger vid Karlaplan ungefär. Utredningen visar att det här är bästa placeringen för att lunna åtgärda saker om det händer något, säger han.

Stokab ska enligt honom den närmsta tiden undersöka om det kan vara möjligt att flytta in i lokaler som staden själv äger i Norra Djurgårdsstaden eller möjligtvis i Globenområdet. Längre bort från innerstan än så är högst otänkbart, enligt Gunnar Sandell.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-19

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan