Newsec stärker med fem profiler

Newsec tillsätter ett advisory board för Investment Management med fem erfarna branschprofiler. Det handlar om Kerstin Hessius, Klas Eklund, Henrik Steinbrecher, Lars-Åke Tollemark och Patrik Hall.

Omvärlden står inför en rad utmaningar inom många områden, såsom geopolitik, ekonomi, liksom sociala och miljömässiga utmaningar. Det finns en mängd frågor och megatrender som direkt och indirekt påverkar fastigheters livscykel. Som svar på detta har Newsec initierat Advisory Board för affärsområdet Investment Management, för att erbjuda en strategisk plattform för investerare att utforska potentiella affärsmöjligheter och få insikter om fastighetsmarknaden.

Syftet med Newsecs rådgivande advisory board inom området Investment Management är att förstå och tolka komplexiteten i fastighetsvärdekedjan. Genom detta initiativ kompletterar Newsec sin fastighetskunskap, uppger bolaget. Advisory board, bestående av erfarna ledare, kommer kontinuerligt att granska fastighetsbranschen och identifiera möjliga investeringsmöjligheter. Med djup kunskap om fastighetsmarknaden och omfattande nätverk ger styrelsen värdefull vägledning till investerare.

”Ovissa tider kräver ett långsiktigt perspektiv. Trender och marknader tenderar att förändras, och därför är jag stolt och hedrad över att vi lyckats attrahera en sådan senior grupp personer. Med deras expertis och unika kunskap kommer både Newsec och våra kunder att få ökad förståelse och mervärde över alla områden och investeringsmöjligheter”, säger Max Barclay, vice koncernchef Newsec.

Investment Managements Advisory Board består av Kerstin Hessius, en mycket erfaren och framstående ledare inom finansbranschen, med erfarenhet av chefspositioner på Tredje AP-fonden (AP3), Stockholmsbörsen (Nasdaq/OMX) och privata banker. Hon har även tjänstgjort som vice Riksbankschef.

Klas Eklund är en framstående ekonom med erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Eklund tjänstgjorde som chefsekonom på SEB, en av de största bankerna i Norden, i många år. Han är en expert på ekonomisk politik, inklusive penning- och finanspolitik. Han har lett flera framstående kommittéer och utredningar och har skrivit en bästsäljande svensk lärobok inom ekonomi.

Henrik Steinbrecher har över 25 års erfarenhet från PwC där han agerat rådgivare åt klienter inom privat och offentlig sektor inom bland annat familjeföretag, private equity och fastigheter. Han har haft ledande befattningar på PwC, inklusive Territory Senior Partner för PwC i Sverige samt chef för rådgivning, konsulttjänster och dealstjänster. Han har även varit ansvarig för PwCs fastigheter i Europa och globalt.

Lars-Åke Tollemark är en erfaren ledare inom fastighetsbranschen. Med en bakgrund inom detaljhandel och kommersiella fastigheter har Tollemark en imponerande meritlista över att bygga framgångsrika organisationer och uppnå enastående ekonomiska resultat genom stora utvecklingsprojekt. Under sin tid som nordisk VD på URW genomförde han projekt med en nettosatsning på 1,2 miljarder euro, inklusive prisbelönta Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm.

Patrik Hall är erfaren fastighetsprofil med över 30 års erfarenhet. Han har haft flera ledande befattningar, inklusive VD för Heimstaden, samt arbetat intensivt med finansiering, internationella investeringar och joint ventures. Patriks expertis omfattar alla segment av fastighetsmarknaden och har bidragit till Heimstadens expansion från Sverige till tio länder i Europa.

Fler Nyheter från förstasidan

Ica till Sturegallerian

Ica Sturehallen tar plats i nedre Marmorhallen i centrala Stockholm.

Microsoft köper fastighet för 320 miljoner

Planerar stor satsning.

Nära köpa för 270 miljoner

Icke bindande avtal för tio fastigheter.

Matjätte köper restaurangkedja i Stockholm

Har i dag sex enheter om 4.959 km. Restaurangkonceptet efterfrågas av fastighetsägare. Vill växa i Sverige.

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier

Förvärvat i områden som som präglas av socioekonomiska utmaningar.

2023 års vinnare i Sweden Green Building Awards

10 vinnare utsedda.

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Affär för 340 mkr – har varit med sedan Odd Molly

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Hyllie Terrass: Foto: Viktor Holm

Skanska avyttrar Hyllie Terrass för 730 miljoner

Femte affären till nya bolaget. Summerar drygt 5 miljarder kronor.

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Tillbaka till förstasidan