Mileway hyr ut över 75.000 kvm i Sverige

Mileway hyr ut lokaler på över 75.000 kvm i Sverige, i takt med stigande efterfrågan på väl belägna fastigheter med bra kommunikationer. I flera av fallen rör det sig av förlängningar av tidigare hyresavtal och utökningar.

Mileway’s portfölj med last mile-logistikfastigheter finns över hela Sverige och består nu av mer än 165 fastigheter med en total yta på 1,75 miljoner kvadratmeter, som förvaltas av lokala team i Stockholm, Malmö och Göteborg.

– De här avtalen är ett tecken på en fortsatt efterfrågan från företag över hela Sverige – nästan oavsett bransch, storlek och plats – på väl belägna fastigheter med goda kommunikationsmöjligheter till de städer de betjänar, säger Tomas Beck, Mileway Country Director för Norden.

De uthyrningarna som Mileway gjort i Sverige, enligt ett pressmeddelande från bolaget:

Mechanum utökar sina lokaler i Göteborg och förlänger samtidigt sitt hyresavtal i ytterligare 10 år. I samband med det nya hyresavtalet kommer Mileway att uppgradera lokalerna på 4.400 kvadratmeter och även göra utomhusområdena mer ändamålsenliga. När arbetet är slutfört kommer resultatet att vara en bilverkstad av högsta kvalitet, i likhet med företagets redan uppgraderade lokaler i Malmö, där ett liknande projekt genomfördes 2020.

I Linköping har Elcare, ett reparationsföretag för hemelektronik, förlängt sitt befintliga hyresavtal för lager och kontor. Byggnaden på 8.400 kvadratmeter, som redan är utrustad med solpaneler, har ett perfekt läge i nära anslutning till flygplatsen och bara fem kilometer söder om centrala Linköping, med på- och avfart till E4 via riksväg 35.

I Hudiksvall har Mileway fördjupat samarbetet med Hexatronic, en teknikkoncern som specialiserar sig på högkvalitativa fiberoptiska produkter och lösningar. I och med det förnyade långtidsavtalet lägger företaget till ytterligare 665 kvadratmeter yta, som nu uppgår till totalt cirka 40 000 kvadratmeter.

HeadBrands, det största distributionsföretaget inom professionell hårvård i Norden, har förnyat sitt avtal i Lund. Mileway har genomfört stora förbättringar av fastigheten både interiört och exteriört, inklusive ett flertal energieffektiviseringar såsom LED-belysning och förbättrat solskydd på fönstren. Byggnaden på totalt 5.000 kvadratmeter ligger i Gastelyckan, Lunds största industriområde, precis intill E22.

I Sigtuna kommun, nära Stockholm Arlanda Airport, har Newrest, ett cateringföretag som specialiserar sig på ombordtjänster till flygbolag och som nyligen vunnit ett avtal där de ska tillhandahålla cateringtjänster till SAS i Skandinavien, tecknat ett nytt, långt hyresavtal med Mileway på närmare 5.300 kvadratmeter. Fastigheten kommer att inrymma ett fullt utrustat produktionskök där flygmåltiderna kommer att tillagas.

I Mileway’s fastighet Tobaksfabriken, som ligger i det väletablerade industriområdet Östra hamnen strax utanför centrala Malmö, har Svenska Müllers, en svensk grossist och återförsäljare inom husdjursfoder, expanderat ytterligare och utökat sin totala förhyrning till över 10 000 kvadratmeter.

I Kungsbacka har den befintliga kunden Holship, ett globalt logistikföretag inom väg-, sjö- och flygfrakt, undertecknat ett nytt långtidshyresavtal på ytterligare 2 566 kvadratmeter, så att företagets sammanlagda hyrda yta nu uppgår till cirka 11 600 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

Tillbaka till förstasidan