Mileway hyr ut över 75.000 kvm i Sverige

Mileway hyr ut lokaler på över 75.000 kvm i Sverige, i takt med stigande efterfrågan på väl belägna fastigheter med bra kommunikationer. I flera av fallen rör det sig av förlängningar av tidigare hyresavtal och utökningar.

Mileway’s portfölj med last mile-logistikfastigheter finns över hela Sverige och består nu av mer än 165 fastigheter med en total yta på 1,75 miljoner kvadratmeter, som förvaltas av lokala team i Stockholm, Malmö och Göteborg.

– De här avtalen är ett tecken på en fortsatt efterfrågan från företag över hela Sverige – nästan oavsett bransch, storlek och plats – på väl belägna fastigheter med goda kommunikationsmöjligheter till de städer de betjänar, säger Tomas Beck, Mileway Country Director för Norden.

De uthyrningarna som Mileway gjort i Sverige, enligt ett pressmeddelande från bolaget:

Mechanum utökar sina lokaler i Göteborg och förlänger samtidigt sitt hyresavtal i ytterligare 10 år. I samband med det nya hyresavtalet kommer Mileway att uppgradera lokalerna på 4.400 kvadratmeter och även göra utomhusområdena mer ändamålsenliga. När arbetet är slutfört kommer resultatet att vara en bilverkstad av högsta kvalitet, i likhet med företagets redan uppgraderade lokaler i Malmö, där ett liknande projekt genomfördes 2020.

I Linköping har Elcare, ett reparationsföretag för hemelektronik, förlängt sitt befintliga hyresavtal för lager och kontor. Byggnaden på 8.400 kvadratmeter, som redan är utrustad med solpaneler, har ett perfekt läge i nära anslutning till flygplatsen och bara fem kilometer söder om centrala Linköping, med på- och avfart till E4 via riksväg 35.

I Hudiksvall har Mileway fördjupat samarbetet med Hexatronic, en teknikkoncern som specialiserar sig på högkvalitativa fiberoptiska produkter och lösningar. I och med det förnyade långtidsavtalet lägger företaget till ytterligare 665 kvadratmeter yta, som nu uppgår till totalt cirka 40 000 kvadratmeter.

HeadBrands, det största distributionsföretaget inom professionell hårvård i Norden, har förnyat sitt avtal i Lund. Mileway har genomfört stora förbättringar av fastigheten både interiört och exteriört, inklusive ett flertal energieffektiviseringar såsom LED-belysning och förbättrat solskydd på fönstren. Byggnaden på totalt 5.000 kvadratmeter ligger i Gastelyckan, Lunds största industriområde, precis intill E22.

I Sigtuna kommun, nära Stockholm Arlanda Airport, har Newrest, ett cateringföretag som specialiserar sig på ombordtjänster till flygbolag och som nyligen vunnit ett avtal där de ska tillhandahålla cateringtjänster till SAS i Skandinavien, tecknat ett nytt, långt hyresavtal med Mileway på närmare 5.300 kvadratmeter. Fastigheten kommer att inrymma ett fullt utrustat produktionskök där flygmåltiderna kommer att tillagas.

I Mileway’s fastighet Tobaksfabriken, som ligger i det väletablerade industriområdet Östra hamnen strax utanför centrala Malmö, har Svenska Müllers, en svensk grossist och återförsäljare inom husdjursfoder, expanderat ytterligare och utökat sin totala förhyrning till över 10 000 kvadratmeter.

I Kungsbacka har den befintliga kunden Holship, ett globalt logistikföretag inom väg-, sjö- och flygfrakt, undertecknat ett nytt långtidshyresavtal på ytterligare 2 566 kvadratmeter, så att företagets sammanlagda hyrda yta nu uppgår till cirka 11 600 kvadratmeter.

Missa inte! Logistik & Fastigheter 2023

Den 8 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Logistik & Fastigheter 2023. Det äger rum på Elite Stadshotellet, Eskilstuna + Webbsänt.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Så blir Corems nya mitt i Stockholm

Projektet, efter det överraskande köpet, är snart i mål.

Grand blir större

Expanderar efter uppgörelse med Handelsbanken.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Gamla stan?

Vad kan du om den lilla och exklusiva stadsdelen?

Colliers är i mål med förvärvet av Pangea

Arvius: ”Styrkan i sammanslagningen är enorm”.

Panattoni: ”Vi ska bygga 250.000 kvm varje år”

Fredrik Jagersjö Rosell: ”Det har ingen gjort tidigare”.

Hans Eliasson: ”Det vänder om ett år”

En handfull experter om framtiden. ”Onödiga bolag”  ”Kommer haverera”  ”Inget blodbad”  ”Wash out”.

Blixtaffär bäddade för större avyttring för SBB

Brookfield vill öka i Sverige. Den kanadensiska jätten berättar mer för FV.

Storbank: ”Vi har ingen röd lista”

Flera varningar.

Tar över Hernö Gins hotell

Stordalen: ”Det här blir ett unikt hotell på en fantastisk plats”.

Nykomlingar på börsen i affär med varandra

Sex fastigheter för drygt 400 miljoner kronor byter ägare.

Säljer skrapan Sthlm 01

Priset motsvarar 87.000 kr/kvm.

Misslyckat aktiebyte hos Oscar Properties

Starkt negativ kursutveckling omöjliggjorde planen.

Klart: SBB i mål med affär om 22 mdr – årets största

Ny köpare steg in i affären. Läs om vad som ingår. Oklart kring rabatt eller premium.

”Vi måste göra mycket bättre än hittills”

Tidigare toppolitiker som nu har tung roll inom fastighetsbranschen.

Tillbaka till förstasidan