Louise Lindh tar över VD-stolen i Lundbergs

Louise Lindh har utsetts till ny VD i Fastighets AB L E Lundberg. Hon tillträder sin befattning den 1 januari 2017 och efterträder då Peter Whass som varit VD sedan 2004. Bolaget gör även fler förändringar i ledningen. 

Louise Lindh är civilekonom och har arbetat i olika roller inom bolaget sedan 2005. Hon innehar sedan 2008 tjänsten som vice VD och Regionchef Stockholm. Utnämningen kan ses som väntad – frågan var mest när det skulle ske.

– Det är en spännande utmaning att få leda Fastighets AB L E Lundberg. Drivna bland annat av digitaliseringen förändras våra kunders behov snabbt och vi tar stora steg framåt för att möta de nya kraven. Genom att utveckla hållbara stadsmiljöer som ger goda förutsättningar för bostäder, handel och kontor kan vi bidra till att människor får möjlighet att leva bättre liv. Det är med stor respekt jag tar mig an rollen, en roll som både min far och min farfar haft, säger Louise Lindh.

Läs Fastighetsvärldens långa personporträtt på Louise Lindh här. Artikeln har rubriken: ”Tredje generationen redo att ta över”.

– Jag är mycket glad för att Louise är beredd att ta på sig VD-rollen. Hon känner företaget väl, har en gedigen erfarenhet och kunskap samt en hög energinivå, säger Fredrik Lundberg, ordförande i Fastighets AB L E Lundberg.

Peter Whass blir arbetande ordförande i Byggnads AB L E Lundberg, som ansvarar för projektutveckling. Han kvarstår även i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg.

– Peter Whass har under närmare 13 år som VD utvecklat Fastighets AB L E Lundberg på ett mycket förtjänstfullt sätt. Verksamheten har expanderat och under senare år har en omfattande projektverksamhet utvecklats. Vi är mycket tacksamma för de insatser han gjort för bolaget och är glada för att han kvarstår i en ny roll, avslutar Fredrik Lundberg.

Louise Lindh sitter i styrelsen för LE Lundbergföretagen AB (sedan 2010), Fastighets AB L E Lundberg, Hufvudstaden och Holmen. Hon äger 17,3 miljoner aktier i LE Lundbergföretagen.

I samband med VD-skiftet sker följande förändringar i ledningen:
Johan Ladenberg utses till vice VD. Ladenberg är jur. kand. och sedan 2005 chef för bolagets Hyres- och Fastighetsadministration.
Roger Ekström lämnar sin tjänst som Regionchef Öst men kvarstår som vice VD och blir chef för Kommunikation och Hållbarhet.
Som ny Regionchef Öst tillträder Christian Claesson. Han är civilekonom och arbetar idag som Affärsområdeschef Handel, en tjänst han haft sedan 2015.
Johan Sandborgh tillträder som ny Regionchef Stockholm. Han är jur. kand. och har sedan 2009 arbetat med kommersiell förvaltning inom bolaget.

Fastighetsvärlden Idag 2016-11-16

Louise Lindh.
Louise Lindh. Foto: Fastighetsvärlden.
louise-lindh-fastighetsvarlden-lundbergs
Louise Lindh. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Köper fyra 08-närcentrum

Duo köper fastigheter som relativt nyligen har sålts.

Jätteaffär: SBB säljer för 11 mdr – en aktör köper för 8 mdr

SBB gör en rekordstor följdaffär efter köpet av Hemfosa. En aktör köper för 8 miljarder, en annan för 3 miljarder. Läs kommentarer från aktörerna.

Tema Hållbarhet

”Den som blir vass på det här kommer att tjäna pengar”

Skanskas vd för kommersiella fastigheter, Jan Odelstam, vet vad som måste göras.

Welandson tar upp kampen med Amasten om SSM

Ytterligare en aktieaffär inom SSM. Köparen tar en corner i bolaget.

GW: ”Då hade kåken rasat”

Leif GW Persson ger sin syn på explosionen på Östermalm. FV berättar även mer om fastighetsägaren.

Bildextra: Sveriges största kvarter i trä byggs i Hagastaden

Läs om prisnivåerna och se karta.

Vill riva vid Norr Mälarstrand

”Helt nytt billigare än att renovera”.

Så går staden vidare med Gasklockan

”Fått många förfrågningar”. Oklart kring rättsligt efterspel.

23 tvingas bort från stora arkitektbyrån i Stockholm

Efter höstens varsel sägs totalt 55 medarbetare upp från de två stora arkitektbyråerna.

Lämnar Savills – blir partner hos mindre aktör

”För mig blir det som att gå tillbaka till rötterna”.

Klart med ny delägare till höga Karlatornet

Serneke har hittat en JV-partner som tar ett riktigt stort ägande i det planerade höghuset. Läs om köparen. ”En enorm milstolpe”.

Amasten köper 30% av SSM

”En riktig win-win”, kommenterar Jan-Erik Höjvall köpet i pressade SSM.

Dubbelsmällen – 200 butiker berörs

2020 har börjat på sämsta tänkbara sätt för detaljhandeln. Nu fortsätter krisen.

EY lämnar AMF och hyr istället 7.500 kvm i nybygge

Vasakronan gör stor uthyrning i miljardprojektet i centrala Stockholm. Läs även om EY:s övriga flyttar runt om i landet.

Tillbaka till förstasidan