Louise Lindh tar över VD-stolen i Lundbergs

Louise Lindh har utsetts till ny VD i Fastighets AB L E Lundberg. Hon tillträder sin befattning den 1 januari 2017 och efterträder då Peter Whass som varit VD sedan 2004. Bolaget gör även fler förändringar i ledningen. 

Louise Lindh är civilekonom och har arbetat i olika roller inom bolaget sedan 2005. Hon innehar sedan 2008 tjänsten som vice VD och Regionchef Stockholm. Utnämningen kan ses som väntad – frågan var mest när det skulle ske.

– Det är en spännande utmaning att få leda Fastighets AB L E Lundberg. Drivna bland annat av digitaliseringen förändras våra kunders behov snabbt och vi tar stora steg framåt för att möta de nya kraven. Genom att utveckla hållbara stadsmiljöer som ger goda förutsättningar för bostäder, handel och kontor kan vi bidra till att människor får möjlighet att leva bättre liv. Det är med stor respekt jag tar mig an rollen, en roll som både min far och min farfar haft, säger Louise Lindh.

Läs Fastighetsvärldens långa personporträtt på Louise Lindh här. Artikeln har rubriken: ”Tredje generationen redo att ta över”.

– Jag är mycket glad för att Louise är beredd att ta på sig VD-rollen. Hon känner företaget väl, har en gedigen erfarenhet och kunskap samt en hög energinivå, säger Fredrik Lundberg, ordförande i Fastighets AB L E Lundberg.

Peter Whass blir arbetande ordförande i Byggnads AB L E Lundberg, som ansvarar för projektutveckling. Han kvarstår även i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg.

– Peter Whass har under närmare 13 år som VD utvecklat Fastighets AB L E Lundberg på ett mycket förtjänstfullt sätt. Verksamheten har expanderat och under senare år har en omfattande projektverksamhet utvecklats. Vi är mycket tacksamma för de insatser han gjort för bolaget och är glada för att han kvarstår i en ny roll, avslutar Fredrik Lundberg.

Louise Lindh sitter i styrelsen för LE Lundbergföretagen AB (sedan 2010), Fastighets AB L E Lundberg, Hufvudstaden och Holmen. Hon äger 17,3 miljoner aktier i LE Lundbergföretagen.

I samband med VD-skiftet sker följande förändringar i ledningen:
Johan Ladenberg utses till vice VD. Ladenberg är jur. kand. och sedan 2005 chef för bolagets Hyres- och Fastighetsadministration.
Roger Ekström lämnar sin tjänst som Regionchef Öst men kvarstår som vice VD och blir chef för Kommunikation och Hållbarhet.
Som ny Regionchef Öst tillträder Christian Claesson. Han är civilekonom och arbetar idag som Affärsområdeschef Handel, en tjänst han haft sedan 2015.
Johan Sandborgh tillträder som ny Regionchef Stockholm. Han är jur. kand. och har sedan 2009 arbetat med kommersiell förvaltning inom bolaget.

Fastighetsvärlden Idag 2016-11-16

Louise Lindh.
Louise Lindh. Foto: Fastighetsvärlden.
louise-lindh-fastighetsvarlden-lundbergs
Louise Lindh. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Lån, säljarrevers och riktad nyemission ska finansiera det förvärv Odd Molly tecknat en avsiktsförklaring om.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Balder satsar på högst i Stockholm

Via ett JV planerarBalder för att bygga Stockholms högsta bostadshus. De två husen planera i Nacka och ska bli 38 respektive 30 våningar höga.

Aros säljer för 850 mkr

Affär med bostäder i Stockholmsområdet.

Ny vd till John Mattson

Tar över det börsnoterade bolaget som äger fastigheter för drygt 8 miljarder.

Tillbaka till förstasidan