Linklaters flyttar till AMF:s projekt – hyr 1.500 kvm

AMF Fastigheter hyr ut till advokatfirman Linklaters i sitt projekt Jakobsbergsgatan 24 i centrala Stockholm. Hyreskontraktet omfattar 1.500 kvm i fastigheten som tidigare hade EY som stor hyresgäst. Linklaters lämnar därmed Vasakronans Stuten 12 där man har en förhyrning på 2.600 kvm. Flyttsträckan är 150 meter.

Annons

Linklaters kommer att flytta in på plan 7. De tillträder sina nya lokaler i december 2024. Linklaters gjorde sitt val efter att granskat en bruttolista om ungefär tio erbjudna lokalförslag där advokatfirman varit ”väldigt picky” i processen

Området har sedan startskottet med MOOD Stockholm 2012 utvecklats till ett levande och dynamiskt citykvarter, med tiden har det även kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva kontorslägen. Genom utvecklingen av de ca 15.000 kvm som utgör projekt Jakobergsbergsgatan 24 förstärks Moodkvarteren ytterligare.

─ På Jakobsbergsgatan 24 utvecklar vi en flexibel och långsiktigt hållbar fastighet där vi hoppas samla företag som värdesätter projektets höga hållbarhetsambitioner och som vill bidra till Moodkvarterets fortsatta utveckling. Linklaters är precis ett sådant bolag, vi är därför både stolta och glada att få välkomna dem till kvarteret, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.

Elisabet Lundgren, Managing Partner för Linklaters svenska verksamhet:

─ AMF Fastigheters arbete för att skapa en kontorsfastighet som är hållbar över tid ligger helt i linje med våra värderingar om att bidra till en hållbar framtid i alla aspekter av vår verksamhet. Att vi dessutom ges möjlighet att ta del av Elements spännande initiativ gör att vi känner oss väldigt trygga med att Jakobsbergsgatan 24 är helt rätt kontor för vår fortsatta resa och expansion.

Linklaters lämnar därmed de nuvarande lokalerna på Regeringsgatan 67. Den aktuella fastigheten Stuten 12 ägs av Vasakronan. Linklaters förlängde sitt hyresavtal där 2018 och det kontraktet då var på 2.600 kvm, varav 2.400 kvm kontor och 200 kvm lager.

En stor förändring när det gäller lokalytan är att Linklaters i dagens lokaler har ytor för tillagningskök och bistro, vilket inte kommer finnas framöver.

Hos AMF Fastigheter kommer lokalerna finnas på ett våningsplan medan lokalerna idag, hos Vasakronan, finns på två våningsplan, något som prioriterats i sökprocessen.

Sedan tidigare har AMF Fastigheter kunnat berätta att den franska banken Crédit Agricole CIB flyttar till nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i maj. Dessutom slår Elements upp portarna redan under april 2024. AMF Fastigheter investerar 400 miljoner kronor i projektet. AMF Fastigheter förvärvade den aktuella fastigheten Jericho 34 i december 2013. Den stora hyresgästen EY valde att flytta till Vasakronans nya på Hamngatan.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan