LF hyr 1.900 kvm i centrala Sundsvall – tar över butiksyta

Länsförsäkringar Västernorrland hyr 1.900 kvm av Diös mitt i Sundsvall. Kontoret tillskapas ovanför Åhléns i galleriafastigheten Glädjen, i lokaler som tidigare var butiksytor. Hyresgästen flyttar inom Diös bestånd. Inflyttning beräknas ske under senvåren 2023.

Bakom satsningen på ett nytt kontor finns behovet av ett mer centralt och tillgängligt läge i lokaler som kan möta uppdaterade arbetssätt och trender.

Etableringen innebär att Diös utvecklar plan två (ovanför Åhléns) i galleriafastigheten Glädjen genom att konvertera tidigare butiksyta till ett skräddarsytt kontor. Parallellt med utvecklingen av det nya kontoret byggs även en gemensam takterrass avsedd för husets hyresgäster.

Länsförsäkringar Västernorrland är sedan 16 år tillbaka hyresgäst hos Diös i Sundsvalls inre hamnområde. Det gröna hyresavtal som Diös och Länsförsäkringar Västernorrland tecknat innefattar gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

– Vi är oerhört glada över att få utveckla Länsförsäkringar Västernorrlands nya kontor mitt i stadskärnan – här får de nära till allt staden har att erbjuda. Det här kommer, i likhet med Tele2:s etablering förra året, innebära en riktig energiinjektion för city med fler människor som rör sig i stadskärnan. Ett flöde av människor under dygnets alla timmar ger ett både tryggare och mer levande Sundsvall. Vi är övertygade om att miljöcertifierade mixfastigheter som innehåller en strategisk blandning av urbana koncept, toppmoderna kontor och attraktiva bostäder är framtiden – detta med gröna inslag som gynnar både människa och miljö, som exempelvis bikupor och trevliga, grönskande mötesplatser, här i form av en takterrass, säger Anna Dahlgren, affärschef, Diös Sundsvall.

Länsförsäkringar Västernorrlands nya kontor får besöksentré från Torggatan, och personalentré från Torggatan, Sjögatan och Storgatan.

–  Vårt digitala kundmöte utvecklas snabbt, då våra kunder efterfrågar enkla och snabba lösningar för vissa ärenden, samtidigt som man vill fortsätta träffa våra medarbetare fysiskt när det kommer till stora livsbeslut och skador. Satsningen på ett nytt kontor i stadskärnan stödjer vår vision om att finnas där för våra kunder i de kanaler som de väljer, säger Mikael Bergström, vd, Länsförsäkringar Västernorrland.

Flytten till de nya lokalerna stödjer bolagets vision om ett kontor som är rustat för framtidens marknad och nya, mer flexibla, arbetssätt.

–  Våra medarbetare kan varva arbete på distans och på kontor och på så sätt möter vi deras förväntningar om ett flexibelt arbetsliv. Pandemin har visat två saker för oss som arbetsgivare: det första är att vi klarar av vårt arbete bra och ibland bättre på distans, det andra är att distansarbete har utmaningar. Vi längtar efter och behöver träffas för kreativitet och engagemang, och för detta blir kontoren viktiga. Parallellt med processen för kontoret i Sundsvall ser vi över våra andra kontor i Härnösand, Örnsköldsvik, Kramfors och Sollefteå, fortsätter Mikael Bergström, vd, Länsförsäkringar Västernorrland.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan