Lehman och Ratos vill ta över Tornet

I fredags börsstoppades Tornet sedan rykten kring ett bud på bolaget börjat läcka ut. Idag tillkännagavs att Lehman Brothers Real Estate Partners och Ratos tillsammans genom det samägda bolaget LRT Acquisition AB riktar ett kontanterbjudande till Tornets aktieägare. Budet lyder på 190 kronor kontant. Det motsvarar ett budvärde på hela bolaget om ca 4,9 miljarder kronor. Budet motsvarar en premie på 6,5 procent jämfört med senaste stängningskurs, och en premie om 8 procent jämfört med aktiens genomsnittliga betalkurs under de senaste 30 handelsdagarna.Detta erbjudande anser styrelsen för Tornet som skäligt och rekommenderar aktieägarna att acceptera budet. Styrelsen har vid två tillfällen tidigare i år fått indikativa bud från samma håll, bud som man avvisat då man inte funnit dem motsvara ett fullgott värde för Tornets aktieägare. Vid utvärderingen av budet har man jämfört med aktiens ”breakup value” vid senaste årsskifte, 218 kronor per aktie, ett värde som enligt styrelsens uppfattning minskat under året. Med breakup value menas likvidationsvärdet vid en utförsäljning av tillgångarna med avdrag för transaktionskostnader, strukturkostnader och skatt. Acceptansen till budet är också förankrat hos ägare till 55 procent av samtliga aktier i Tornet. Dessa har förbundit sig att acceptera budet. Styrelsen resonerar i sitt uttalande om att det skulle ställa sig svårt att hos dessa aktieägare anskaffa det kapital som kommer att krävas för Tornets fortsatta tillväxt.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan