KKR gör Sverigepremiär med ny logistik i Botkyrka

KKR och Mirastar, KKR Real Estates industri- och logistikplattform i Europa, har förvärvat en högkvalitativ ”last-mile”-logistikfastighet i Stockholm. Detta förvärv, som gjorts off- market, är plattformens första i Sverige och KKRs andra i Norden i år.

Annons

Om Mirastar:

Mirastar är en paneuropeisk logistikutvecklare, investerare och kapitalförvaltare, grundad 2019 av Ekaterina Avdonina, Chief Executive Officer, och Anthony Butler, Chief Investment Officer. Teamet består för närvarande av 35 seniora fastighetsexperter med kontor i London, Madrid, Milano, Amsterdam och Stockholm. Teamet på Mirastar har tillsammans investerat kapital på över 16 miljarder euro på Europas viktigaste marknader och byggt och utvecklat mer än 3,0 miljoner kvm logistiktillgångar.

Om KKR

KKR är ett globalt investeringsföretag som erbjuder alternativ kapitalförvaltning samt kapitalmarknads- och försäkringslösningar. KKR står bakom investeringsfonder som investerar i private equity, krediter och realtillgångar och har strategiska partners som förvaltar hedgefonder. KKR:s försäkringsdotterbolag erbjuder pensions-, liv- och återförsäkringsprodukter under ledning av Global Atlantic Financial Group.

 

Visa faktaruta

KKR och Mirastar rådgavs av JLL, CBRE, Roschier, Tjuren och Svalner.

KKRs europeiska Core+ Real Estate-strategi förvärvade en finsk bostadsportfölj i maj.

Den nu förvärvade logistikfastigheten i Botkyrka innehåller nybyggnationen på ca 12.500 kvm och har utvecklats enligt moderna funktionella specifikationer med höga ESG-krav och är delvis förhyrd till Adelphos Healthcare AB, en utvecklare, producent och marknadsförare av hälsorelaterade produkter. Fastec har byggt fastigheten år säljaren.

Fastigheten ligger Tuna Gårdsväg 24 i Botkyrka, ett utmärkt läge i sydvästra Stockholm, med nära tillgång till E4 och E20.

Anthony Butler, CIO & Co-Founder på Mirastar:

– Att köpa ett nybygge av denna kvalitet på en så eftertraktad plats med begränsat utbud är sällsynt i Stockholm. Vi är glada över att etablera oss i Sverige med ett förvärv som ligger så i linje med vår regionala strategi, och vi ser fram emot att öka vår närvaro till hela Norden.

Alexander Thams, direktör och chef för Nordics Real Estate för KKR:

– Last-mile-logistik är en viktig delsektor i KKR:s europeiska fastighetsstrategi. Den snabba expansionen av e-handel fortsätter att driva efterfrågan från hyresgäster, vilket ytterligare förstärks av att distributionskedjorna blir en högre prioritet för företag. Vi kommer att se till att snabbt växa vår industri- och logistikportfölj i Norden tillsammans med Mirastar under de kommande åren, i linje med vårt Europaomfattande fokus på denna sektor.”

KKR har en lång meritlista i Norden, efter att ha investerat över 6 miljarder euro sedan 2007 och stärkt sin närvaro och tillväxtambitioner i regionen med öppnandet av ett nytt kontor i Stockholm i juni 2021. Nyligen genomförda investeringar i regionen inkluderar Söderberg & Partners, Sector Alarm, Wolt, Nordic Bioscience, Caruna, Avida och ett joint venture med bostadsfastigheter i Danmark.

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan