NCC:s nya kontorshus Mimo i centrala Mölndal.

Kappahls HK flyttar till NCC:s nya i Mölndal

MIMO kallas det kontorshus som NCC just nu bygger i Mölndals innerstad. I denna nya byggnad flyttar Kappahls huvudkontor in under våren 2026. Kappahl hyr hela 4.350 kvm. Det är Revelop som tappar Kappahl som kontorshyresgäst.

Annons

Det nya huset färdigställs under 2024 och byggs och utvecklas av NCC – och är sedan tidigare sålt till Platzer. För Kappahl går flyttlasset någon gång under våren 2026. Kappahl hyr plan 10, 11 och 12.

Hertz, Axfood, SATS och Mindpark är några sedan tidigare klara hyresgäster och det senaste kvartalet har ytterligare sex företag valt att hyra kontor i MIMO. Uthyrningsgraden uppgår nu till cirka 60 procent.

– Kappahl är på en tillväxtresa och flytten till det nya kontoret är ännu en pusselbit för att framtidssäkra vår verksamhet och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare, säger Kappahls vd Elisabeth Peregi.

I det nuvarande kontoret i Åby har Kappahl huserat i drygt 20 år. Det nya kontoret kommer sträcka sig över tre våningsplan och omfatta totalt 4.351 kvadratmeter.

– Vi trivs mycket bra i Mölndal och med det nya huvudkontoret är det möjligt att forma och utveckla vår arbetsplats ännu mer och stötta vårt medarbetarlöfte ”We promise you the right to always be yourself – a place to belong”. Det kommer att finnas tillgång till goda kommunikationer, träningsmöjligheter, takterrass och ligger nära både kunder och service vilket passar oss, säger Anna Andihn, direktör HR och kommunikation på Kappahl.

MIMO består av cirka 38.000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32.000 kvadratmeter är uthyrningsbar. Projektet består av en befintlig byggnad som renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service.

– Att Kappahl väljer att flytta sitt huvudkontor till MIMO bekräftar den utveckling som blivit allt tydligare sedan pandemin. Företagen behöver kunna samla sina medarbetare på en plats som är lättillgänglig och attraktiv. Med sitt nya kontor i MIMO får Kappahl just detta och vi på NCC ser verkligen fram emot att få välkomna Kappahls medarbetare, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Vilka som blir nya hyresgäster efter Kappahl i den nuvarande kontorsbyggnaden på Idrottsvägen 14 i Åby, i Mölndal är inte klart ännu. Den aktuella fastigheten där, Hästägaren 3, ägs av Revelop. Bolaget förvärvade den fastigheten, som även innehåller stora ytor för lager, i början av 2022.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan