Revelop i mål med köpet för 665 mkr i Mölndal

Revelops förvärv av enfastighetsbolaget Västsvensk Logistiks fastighet Hästägaren 3 i Mölndal för 665 miljoner kronor är nu klar. Det handlar om Kappahl-fastigheten. Affären betyder att Revelop inom sin femte fond har förvärvat 26 fastigheter i 17 olika affärer till ett sammanlagt värde av 2,2 miljarder under det senaste året.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om affären i Mölndal och enfastighetsbolagets ekonomiska resultat – läs mer här. Där finns även historiken med tidigare ägare.

Förvärven innebär att Revelop även är en betydande fastighetsägare i såväl Göteborgs- som Öresundsregionen.

Revelop investerar i platser där bolaget kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus. Det senaste förvärvet – Hästägaren 3 i Mölndal är nu ovillkorat genom beslut på extra bolagstämma i det säljande bolaget Västsvensk Logistik.

Förvärvet utgörs av en logistikbyggnad och en kontorsbyggnad i Åby i Mölndal – ett område med stora pågående utvecklingsplaner. Den totala uthyrbara ytan uppgår till drygt 48.000 kvadratmeter varav cirka 80 procent utgörs av logistikytor och resten av kontorsytor. Fastigheten är till 97 procent uthyrd till KappAhl som använder byggnaden som huvudlager, logistiknav och huvudkontor.

Åby utgör ett av Sveriges bästa logistisklägen med tillgång till landets största hamn, motorvägar, Landvetter flygplats och för last-mileleveranser till de centrala delarna av Göteborg.

Förvärven i den femte fonden, omfattande 26 fastigheter på totalt 170.000 kvm, innebär att Revelop förutom Stockholm nu är en betydande fastighetsägare i Göteborgs- och Öresundsregionen och etablerade därför kontor i Göteborg i höstas. Revelops totala fastighetsportfölj består nu av totalt 46 fastigheter omfattande 580.000 kvm i Stockholms, Göteborgs- och Öresundsregionerna.

Samtliga Revelops fastigheter genomgår en hållbarhetsresa från brunt till grönt. Denna omfattar bland annat energioptimering med Revelops AI-system, installation av solpaneler och BREEM-certifiering. Revelop räknar med en betydande minskning av koldioxidutsläppen, en total energibesparing på runt 35 procent och ett mer effektivt nyttjande av fastighetens ytor.

– Vi är mycket glada över vårt senaste förvärv av Hästägaren 3 i Mölndal. Vi har haft ögonen på fastigheten under lång tid eftersom den ligger i en av våra mest prioriterade delmarknader. I och med förvärvet har vi också allokerat en stor del av vår femte fond och ser fram emot en fortsatt hög transaktionsaktivitet under 2022, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Fastigheten Hästägaren 3 i Mölndal har Kappahl som hyresgäst.

Fler Nyheter från förstasidan

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Efter Alecta-avhoppet

En av topparna som lämnat Alecta Fastigheter har klart med nytt uppdrag.

Niam storköper från Slättö

Över 300 bostäder i transaktionen.

Ännu ett tungt avhopp från Alectas storsatsning

FV avslöjar det senaste. Nästan hela den ursprungliga ledningsgruppen borta.

Colliers: Agnarna skiljs från vetet

Karin Witalis om potentiella risker i olika segment att ha koll på. Spekulativa inslaget. ”Inga jättemarginaler. ”Olika prisförväntningar”.

Unik valkompass: Så ska ditt bolag ”rösta” i valet

Pangea och Downtown Advisors analyserar höstens riksdagsval från ett fastighetsperspektiv.

Elgiganten hyr hela 86.600 kvm hos Catena

Det finns även en en tillbyggnadsoption om 28.300 kvm.

Bekräftat: Åhléns säljs

47 varuhus ingår. Många fastighetsägare berörs av ägarskiftet.

Wallenstam och Ikano i affär om 2 miljarder

Läs om vilka fastigheter som går i vilken riktning.

Europas största kebabkedja till Skärholmen Centrum

Den första till Stockholmsområdet. två fotbollsprofiler finns med bakom satsningen.

Blir ny konsult-vd

Jobbat inom rådgivningsbolaget i 15 år.

20-tal padelhallar stänger

Beslut från stor aktör. Även flera konkurser. ”Kan användas för lager och logistik”

McDonalds stänger mer centralt

Stänger den 29:e centrala restaurangen på sex år.

Tillbaka till förstasidan