Index köper kontorsbyggnad i West Palm Beach

Index Investment Group köper en mycket åtråvärd fastighet i West Palm Beach, en dryg timme norr om Miami och flyttar in med sitt amerikanska byggföretag Verdex. Priset är 120 miljoner kronor.

En stor kartläggning över det svenska fastighetsägandet utomlands finns i magasinet Fastighetsvärlden nr 9/2021.
Visa faktaruta

– Det blir utmärkta lokaler för Verdex, men det blir fler hyresgäster i fastigheten också, säger Bjarne Borg, CEO Index Investment Group USA, verksam från det amerikanska huvudkontoret i Jupiter, Florida.

Byggnaden består av drygt 6,000 kvadratmeter kontorsyta.  Läget är attraktivt och utgör porten mellan det återupplivade Warehouse District och Palm Beach International Airport.

– Vi är trogna vår strategi, att hitta och utveckla fastigheter i attraktiva lägen i områden som står inför en transformation, säger Bjarne Borg.

Index betalar drygt 120 miljoner kronor för fastigheten som nu ska döpas om till District Pointe och totalrenoveras till ett toppmodernt kontorsnav för kontorshyresgäster, men också bli nya amerikanska huvudkontoret för Index delägda amerikanska byggföretag, Verdex Construction.

– Denna strategiska investering i West Palm Beach öppnar samtidigt upp för möjligheten att utveckla flerfamiljsbostäder på den nuvarande parkeringen, säger Bjarne Borg.

Verdex Construction är ett delägt bolag till Index som efter bara sju år vuxit till att bli ett av södra Floridas 10 största byggföretag.

– Verdex är en av våra ”hemliga” succéer i USA och omsätter över 2 miljarder kronor. Företaget har vuxit rekordartat och har gått med vinst i alla år sedan starten 2015, avslutar Bjarne Borg.

Index Investment Group har gjort betydande investeringar i industri- och logistikanläggningar och bostadsprojekt i Florida och New York. Sedan 2012 har gruppen i Nordamerika utvecklat och investerat i drygt 700.000 kvadratmeter kontor-, industri- och logistikfastigheter samt byggt över 2.800 bostäder.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan