Höjt bud och affär på 24Storage

T-C Storage BidCo har höjt sitt bud till 76 kronor per aktie och ovillkorat avtalat om köp av 92,38 procent av aktierna i 24Storage. Det är högre än Shurgards bud (72 kronor per aktie), vars villkor inte längre kan uppfyllas. Budkommitténs rekommendation av Shurgards bud gäller därför inte längre.

Teachers Insurance and Annuity Association of America har genom T-C Storage BidCo höjt sitt offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i 24Storage AB till 76 kronor per aktie och förlängt acceptfristen till den 13 december 2021. T-C Storage BidCo har samtidigt meddelat att de träffat ovillkorade avtal om köp av 92,38 procent av aktierna i 24Storage.

Erbjudandet den 22 november 2021 från Shurgard Self Storage S.A. genom Shurgard  är därför inte längre det högsta budet. På grund av T-C Storage BidCos aktieförvärv, varigenom T-C Storage BidCo blir ägare till mer än 90 procent av aktierna, kan fullföljandevillkoren i Shurgards bud inte längre uppfyllas, skriver 24Storage  i ett pressmeddelande.

Budkommittén i styrelsen för 24Storage rekommenderade den 22 november 2021 aktieägarna att acceptera Shurgards bud, som då var högst. Eftersom T-C Storage BidCos bud nu är högre och T-C Storage BidCo köpt 92,38 procent av aktierna gäller inte längre den rekommendationen.

Bland de aktieägare som träffat avtal med T-C Storage BidCo om att sälja sina aktier till T-C Storage BidCo för 76 kronor per aktie finns budkommitténs ledamöter Jan-Olof Backman och Maria Åkrans, som därigenom har kommit att få en intressekonflikt. Budkommittén kommer därför inte att utfärda någon ny rekommendation avseende budsituationen. Övriga styrelseledamöter hade intressekonflikt sedan tidigare.

Lenner & Partners anser i sin fairness opinion den 8 november 2021 att redan det ursprungliga erbjudandet om 62 kronor per aktie var skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i 24Storage.

Fler Nyheter från förstasidan

Satsar vidare efter rekordförhyrning

Blickar utomlands – vill nästan dubbla ytan.

Bildextra: Investerar miljard på kunskap

Kunglig glans på invigningen.

SCB: Rekordökning för byggkostnaderna

Den högsta förändringen i årstakt sedan 1981.

Säljer 1.600 byggrätter – blir storägare

30 projektmöjligheter ingår. Skapar storbolag.

Affärsanalys

Proaktiv polis leder till högre risk på restvärde

Anders Elvinsson vid Cushman & Wakefield analyserar en affär med en stor samhällsfastighet.

”Kommer behöva höja räntan snabbt”

Fem experter svar på högaktuella frågor om ekonomi och fastigheter.

Klassiskt 08-hotell byter ägare

Säljer efter 7 år. 10.000 kvm ingår.

Universitetsstaden fortsätter att växa

Planerar kontor, bostäder och kongresscentrum.

Förhandlar om miljardaffär

FV berättar vad som ingår i affären.

Redo sälja på Kungsholmen

Unik projektmöjlighet i stenstaden.

Tema Bostad

Om projektets ekonomi spräcks vid ett ”stålbad”

Så kan utvecklingsprojekt och affärer i form av forward purchase/funding komma att påverkas av det osäkra läget.

Starkt Balder nära 200 mdr

Selin: ”Om inflationen blir permanent högre och räntorna bara höjs en aning, skulle det kanske till och med vara positivt”.

Omvandlar butik – hyr ut 500 kvm

Nygammalt koncept intar central galleria.

Glädjefnatt för fastighetsaktier

Efter en vecka med främst en dyster utveckling för fastighetsaktier bjöd onsdagen på starka uppgångar för väldigt många bolag.

Tillbaka till förstasidan