Här är nya landstingsråden i Stockholm

Den blågröna majoritetskoalitionen i landstinget i Stockholm har nu utsett landstingsråden för den kommande mandatperioden.

Här är landstingsråden för de områden som berör fastigheter:

Irene Svenonius (M)
Ålder: 50
Post: Finanslandstingsråd
Ansvarsområde: Ordförande i landstingsstyrelsen. Övergripande ansvar för landstingets ekonomi och verksamhet, samt ansvar för personalfrågor i landstinget.
Gjort tidigare: Finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting sedan 1 januari 2017. Hon är civilekonom och har tidigare varit bland annat tjänsteman i Stockholms stad mellan 1991-2014, däribland chef för finansavdelningen, förvaltningschef utrednings- och statistikkontoret och stadsdirektör.

Kristoffer Tamsons (M)
Ålder: 41
Post: Trafiklandstingsråd
Ansvarsområde: Ansvar för Trafiknämnden, SL, övergripande trafikfrågor och frågor som inte handläggs av andra landstingsråd inom trafiknämnden.
Gjort tidigare: Trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting sedan 2014. Har tidigare bland annat arbetat som senior rådgivare i näringslivet, stabs- och planeringschef på Statsrådsberedningen, varit kommunalråd i Sundbyberg samt ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Charlotte Broberg (M)
Ålder: 50 år
Post: Fastighets- och servicelandstingsråd
Ansvarsområde: Ordförande i landstingets nyinrättade fastighets- och servicenämnd.
Gjort tidigare: Seniorkonsult i näringslivet. Hon valdes in i landstingsfullmäktige 1994 och har tidigare varit landstingsråd i Stockholms läns landsting mellan 2010-2014. Hon har tidigare också varit bland annat stabschef på finansroteln i Stockholms stadshus och samordningschef på Moderaternas kansli i riksdagen.

Gustav Hemming (C)
Ålder: 45
Post: Tillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdslandstingsråd
Ansvarsområde: Vice ordförande i landstingsstyrelsen, ordförande för Tillväxt och regionplanenämnden samt ordförande för det nyinrättade Utskottet för samhällsplanering och länsplan. Även föredragande för trafik- och mobilitetsfrågor, sjötrafik, landsbygd och skärgård kopplat till regionplanering.
Gjort tidigare: Landstingsråd sedan 2006 i Stockholms läns landsting. Har en bakgrund som bland annat politisk sakkunnig i riksdagen för Centerpartiet inom sjukvårds- och välfärdsfrågor.

Tomas Eriksson (MP)
Ålder: 38 år
Post: Miljö- och kollektivtrafiklandstingsråd
Ansvarsområde: Landstingsråd med ansvar för miljö- och hållbarhetsfrågor, regionala klimatfrågor, kollektivtrafikens tillgänglighet och framkomlighet, samt miljöteknik- och cykelfrågor.
Gjort tidigare: Gruppledare i landstinget, kommunikatör på Folkbildningsrådet, sakkunnig för MP i Stockholms stad och riksdagen, gruppledare i Borås.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan