HanssonGruppen köper nyombyggt i Viared

Förvärvar fullt uthyrd fastighet med ytterligare byggrätt från Charmilla som står bakom stor del av fastighetsutvecklingen i Viared.

HanssonGruppen köper en kontors- och logistikfastighet, av hög kvalitet i Viared av Boråsbolaget Charmilla.

Panreal har varit rådgivare i transaktionen, som genomfördes som en bolagsaffär.

Fastigheten, Vindrosen 4, bebyggdes ursprungligen 2006 och har under 2016 byggts till för att nu ha 6.000 kvm uthyrbar area. Den är idag fullt uthyrd och byggrätten medger fortsatt utveckling. Tomtarean är 20.000 kvm.

– Superkul att vi har fått möjlighet att utöka vårt Boråsbestånd med Vindrosen 4, en fastighet som håller väldigt hög standard och har fina hyresgäster. Att det dessutom finns en byggrätt passar väldigt bra då vi gillar att utveckla våra fastigheter, säger Joel Sandwall, VD på HanssonGruppen Invest.

Säljaren, Charmilla, har över åren varit med och utvecklat 60 procent av den totala lokalarean i Viared vilket handlat om en investering kring två miljarder.

– Efter att ha producerat totalt närmare 400.000 kvm lokaler i Viared till en kostnad om cirka två miljarder kronor är det nu dags att lämna över stafettpinnen och låta en annan seriös förvaltare driva vidare utvecklingen och förvaltningen av Vindrosen 4, säger Jan Lindberg på Charmilla.
Fastighetsvärlden Idag 2016-12-05

Fler Nyheter från förstasidan

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Grönblå styret vill ha fler kontor i söderort

Laddplatser för elbilar, kollektivboenden och övervakningskameror är några av punkterna i budgetförslaget för Stockholms stad.

Tillbaka till förstasidan