Skärholmen centrum. Montage: Fastighetsvärlden

Förändringar i Skärholmens centrum

Skönhetskedjan Kicks har tecknat avtal med Skärholmen Centrum om att utöka sin butik genom att expandera in i grannlokalen samtidigt som Ur&Penn flyttar till nytt läge.

Annons

I början av april slog Normal upp dörrarna till sin nya butik, i maj gör inredningskedjan In & Finn entré och i juli sker Åhléns comeback i Skärholmen Centrum när de öppnar sitt varuhus. Totalt omfattar de nya hyresavtalen 4.950 kvadratmeter.

Det händer mycket på butiksfronten i Skärholmen Centrum den här våren. Flera stora butikskedjor satsar stort i Skärholmen Centrum.

– Skärholmens stadsdelsområde är Stockholms mest expansiva område och under de kommande åren ska tusentals nya bostäder byggas, fler företag etablera verksamhet och en knutpunkt för kollektivtrafik och transport skapas. Att dessa kända varumärken satsar på Skärholmen Centrum visar att vårt erbjudande är attraktivt och att vi är på rätt väg i arbetet med att stärka platsen inom handel, service och arbete, säger Eva Enochsson, Director, Asset Management för Skärholmen Centrum i en kommentar.

Kicks nya avtal innebär att kedjan tar över grannlokalen och därmed utökar sin butik till 317 kvadratmeter. Den större butiken beräknas vara klar 20 juni. För Ur&Penns del handlar det om en flytt till ett mer centralt läge i absoluta kärnan av centrum och dörrarna slås upp till den 75 kvadratmeter nya butiken lördag 20 april.

Tidigare i april hade den danska butikskedjan Normal en succéartad öppning av sin nya butik i Skärholmen Centrum på 842 kvadratmeter i två plan och i maj är det dags för In & Finn att öppna sin 1 216 kvadratmeter stora butik.

Åhléns varuhus öppnar sitt varuhus 11 juli i de lokaler som H&M nyligen lämnade för att flytta till nya lokaler i Skärholmen Centrum. Ytan är på 2.500 kvadratmeter och läget är i korsningen Storholmsgatan och Byholmsgången med Stadium och Cubus som grannar.

Förutom de aktuella satsningarna är det flera befintliga hyresgäster och däribland stora modekedjor som storsatsar. H&M öppnade sin nya modernare butik 23 november förra året samtidigt som Vero Moda och Jack & Jones flyttade till nya lägen.

Tidigare under 2023 flyttade Skärholmens stadsdelsförvaltning med sina 350 anställda till nya lokaler vid Måsholmstorget i Skärholmen Centrum. Polisen etablerar dessutom ett nytt lokalpoliskontor med utbildningslokaler på 8 500 kvadratmeter i Skärholmen, med inflyttning efter sommaren i år. Parallellt med detta färdigställs Stockholmshems nya hus med kontor och bostäder i Skärholmen med planerad inflyttning under året.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan