Christian Fredrixon.

Christian Fredrixon ny vd vid Cibus

Styrelsen för Cibus Nordic Real Estate har utsett Christian Fredrixon till ny vd för bolaget som har ett bestånd inom dagligvarubranschen värt 21 miljarder kronor med en total uthyrningsbar yta på 976.000 kvm.

Annons

Christian Fredrixon har lång erfarenhet från de finansiella marknaderna samt från fastighetsmarknaden i allmänhet och dagligvaruhandelsfastighetssegmentet i synnerhet. Han har närmast varit CIO på Vasakronan.

Före det var han CIO för Ica Fastigheter under sju år och före det var han partner på Catella i sju år. I båda rollerna var han bland annat involverad i skapandet av de olika JV-strukturerna som satts upp i Sverige mellan Ica och olika pensionsbolag. Han började sin karriär i Storbritannien inom investment banking och fastighetsfinansiering på HSBC respektive CLS Holdings.

– Jag har följt bolaget under en tid och utöver att jag ju känner livsmedelsfastigheter sedan tidigare tycker jag att livsmedelsfastigheter är ett spännande och stabilt tillgångsslag med starka kassaflöden så det skall bli kul att komma igång.Med 20 år i fastighetsbranschen både på ägarsidan och rådgivningssidan så har man ju plockat upp en del på vägen, bland annat kunnande om livsmedelsfastigheter, finansiering och kapitalresning men även så klart ledarskap och transaktioner, säger Christian Fredrixon till Fastighetsvärlden.

Christian Fredrixon tillträder sin nya roll den 15 januari 2024. Sverker Källgården gör sin sista dag på Cibus 31 januari och kommer att fortsätta som vd tills Christian Fredrixon tillträder.

– Det har varit en bra tid att genomföra en rekrytering nu, då bolagets läge är stabilt. Det nästa låneförfallet är först i slutet av år 2024, räntekostnaderna är säkrade, kassaflödena är stabila och det finns inga omedelbara utmaningar för bolaget just nu, säger Patrick Gylling, styrelseordförande på Cibus till FV.

Cibus fokus ligger på att förvärva, förädla och utveckla fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster. Totalt består Cibus bestånd, värderat till ungefär 1,8 miljarder euro (21 miljarder kronor), av 93,2 procent dagligvarufastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan