Caliente till Titanias nya i Täby Park

Titania har tecknat ett 10-årigt avtal med Caliente Tapas Bar för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park. Titania har även hyrt ut till en italiens restaurang i samma fastighet.

Den nya restaurangen kommer att vara belägen på bottenplan i Titanias nybyggda fastighet vid Robert Killicks torg på Boulevarden 40B. Restaurangen är en av tre planerade i byggnaden och kommer att ha en attraktiv uteservering i solläge på torget.

Caliente i Täby Boulevard kommer att omfatta 273 kvadratmeter. Årshyran är satt enligt KPI för oktober 2022 och uppgår till 791.700 kronor (2.900 kr/kvm) och kommer per januari 2024 att räknas upp med förmodad indexhöjning oktober 2023. Hyresgästens tillträde sker 1 december 2023 och restaurangen planeras ha verksamheten igång i mars 2024.

– Den generösa storleken på lokalen och möjligheten till en attraktiv uteservering gör detta till den perfekta platsen för att uppleva våra autentiska spanska smaker. Den nya restaurangen i Täby Boulevard kommer att erbjuda samma högkvalitativa tapasrätter och gästfrihet som Caliente Tapas Bar är känt för. Menyn kommer att hylla de smaker och traditioner som finns i den iberiska matkulturen och skapa en minnesvärd matupplevelse för invånarna i Täby och besökare, säger säger Martin Sharro, vd på Caliente.

– Avtalet är ett viktigt steg i vår strävan att skapa en restaurang-hub i bottenplan på vår byggnad med det fina torgläget. Vi är övertygade om att vår byggnad och torget kommer att bli en destination för matälskare i regionen, säger Wojciech Wondell, COO på Titania.

Titania har även tecknat ett 10-årigt avtal med restaurangaktören Högdala Invest AB, ägare av den italienska restaurangen Norra Bryggan vid Husarviken i Norra Djurgårdsstaden. Norra Bryggan i Täby Boulevard kommer att omfatta 195 kvadratmeter.

Årshyran är satt enligt KPI för oktober 2022 och uppgår till 585 000 kronor (3 000 kr/kvm) och kommer per januari 2024 att räknas upp med förmodad indexhöjning oktober 2023. Hyresgästens tillträde sker 1 december 2023 och restaurangen planeras ha verksamheten igång i mars 2024.

– Vi på Norra Bryggan är glada över detta spännande samarbete med Titania och möjligheten att erbjuda Täby en smak av det genuina italienska köket. Vår mångsidiga meny ger våra gäster en chans att utforska olika smaker från Italien, och vi ser fram emot att välkomna alla till vår restaurang, säger Antranik Balci.

Förutom lokalytor innehåller fastigheten 226 bostäder och ett garage. Färdigställande är beräknat till slutet av november i år och första inflyttning av boende sker den 8 december.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Tillbaka till förstasidan