Brunswick blir granne med bland annat JLL och Redito samt Fastighetsvärlden i grannfastigheten.

Brunswick hyr 1.600 kvm av Humlegården

Brunswick hyr 1.600 kvm av Humlegården på Brunnsgatan 2 i centrala Stockholm. Det handlar om lokaler som Stockholms Handelskammare tidigare haft. Brunswick lämnar därmed toppvåningen i The View.

Avanti Partners har varit rådgivare till hyresgästen.

Brunswick flyttar från Jakobsgatan 6, en fastighet som ägs av Vasakronan och som är känd som The View. När det gäller Nordanös förhyrning där är inget klart med nya lokaler.

I mötet mellan Brunnsgatan och Birger Jarlsgatan återfinns en karaktärsfull byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Här har Brunswick Real Estate valt att teckna avtal avseende lokaler om cirka 1.600 kvm som sträcker sig över tre plan och omfattar moderna kontorsytor, rum för möten och en yta dedikerad för wellness och träning. Hjärtat i lokalen utgörs av en stor ljusgård som med sin höga rumshöjd, ett välvt glastak och en sammanlänkande gradängtrappa blir den naturliga mötes- och samlingsplatsen.

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare med fokus på fastigheter. I portföljen ingår bland annat sju fastighetsbolag. Utöver huvudkontoret i Stockholm har bolaget även verksamhet i Finland och Danmark. Ambitionen med det nya kontoret på Brunnsgatan är att skapa en plats där alla bolag i koncernen kan samlas vid behov, House of Brunswick. Här vill man stå värd för möten, utbildningar och workshops för såväl medarbetare som samarbetspartners och intressenter.

I jakten på den perfekta platsen för satsningen sökte man lokaler med karaktär, ett utmärkt läge och en kombination av tillgängliga, välkomnande ytor för besökare samt moderna och flexibla kontor. Tillträdet sker i december 2023 och bolaget har höga ambitioner i arbetet med utformningen av lokalen, som sker med fokus på hållbarhet, kvalitet och långsiktighet.

– Den här flytten är viktig för oss. Vår grundliga behovsanalys visar att kontoret är en viktig och uppskattad plats för våra medarbetare. Dessutom vill vi kunna samla alla kollegor och partners till Brunswick under helt nya former för att stärka befintliga och skapa nya samarbeten. På Brunnsgatan får vi det bästa av båda, säger Patrik Andersson vd på Brunswick Real Estate.

– Vi är mycket glada över att Brunswick valt denna fantastiska plats för sin satsning. Det är ett spännande bolag vars ambition med den nya etableringen understryker kontorets viktiga roll som samlingsplats. Vi ser fram emot att få bidra på resan, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården Fastigheter.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Tillbaka till förstasidan