Brinova till börsen på fredag

Annons

Äger fastigheter för 1,7 mdr – vill öka till 4,0 mdr. Brinova Fastigheter AB  har godkänts för listning på Nasdaq First North Premier med första handelsdag fredagen den 30 september 2016.

Ägarförhållandena per 31 augusti såg ut som följande: Backahill Holding (familjen Paulsson) 45,9 procent av rösterna och 35,7 procent av kapitalet samt Balder (med Erik Selin som storägare) med 36,1 procent av rösterna och 28,0 procent av kapitalet. Tredje största ägare var ER-HO Förvaltning AB och fjärde Acrinova. Övriga 165 ägare delade på 4,5 procent av rösterna och 19,3 procent av kapitalet.

– Vi ser mycket positivt på listningen på First North Premier. Den kommer att ge ökad synlighet för Bolaget och därmed underlätta vår marknadsföring och möjlighet att attrahera kapital”, säger Per Johansson, VD för Brinova och fortsätter:

– Det har varit ett stort intresse för vår listning mot bakgrund av Bolagets inriktning och expansionsplaner inom segmenten bostäder och samhällsfastigheter.”

Brinova är verksamt inom tre segment: Hyresbostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler. Bolaget har idag 43 fastigheter på totalt cirka 137.000 kvm. De största hyresgästerna är Arbetsförmedlingen, Landskrona stad, Malmö stad, Migrationsverket och Trafikverket.

Brinovas affärsstrategi är inriktad på tillväxt – att kraftigt expandera dagens bestånd på 1,7 miljarder kronor till cirka 4,0 miljarder kronor år 2018.

Fastigheterna finns hittills ännu endast i Skåne (med undantag av två fastigheter i Karlskrona), främst i Landskrona (31 procent av ytan) samt även i Kristianstad och Malmö men även i tio andra kommuner.

Avsikten är att växa såväl organiskt som genom förvärv och nybyggnationer. En central del av expansionen är att i nära samarbete med kommunerna på förvaltningsorterna leverera och förvalta samhällsnyttiga fastigheter som äldreboende, LSS-boende och skolor.

Remium Nordic AB är likviditetsgarant och utsedd till Certified Adviser för Brinova. Legal rådgivare är Advokatfirman Glimstedt Stockholm Kommanditbolag och revisor är Ernst & Young AB.

“Nya” Brinova ska inte blandas ihop med ”gamla” Brinova, även om Erik Paulsson haft flera fingrar med i båda (och han gillar att återanvända namn!).

Det nya Brinova bildades av att Balder apporterade in ett bestånd i Landskrona och sedan apporterade Backahill in det kvarvarande beståndet av Brinova (efter att logistikfastigheterna tidigare sålts).

Fastighetsvärlden Idag 2016-09-28

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan