Brinova till börsen på fredag

Äger fastigheter för 1,7 mdr – vill öka till 4,0 mdr. Brinova Fastigheter AB  har godkänts för listning på Nasdaq First North Premier med första handelsdag fredagen den 30 september 2016.

Ägarförhållandena per 31 augusti såg ut som följande: Backahill Holding (familjen Paulsson) 45,9 procent av rösterna och 35,7 procent av kapitalet samt Balder (med Erik Selin som storägare) med 36,1 procent av rösterna och 28,0 procent av kapitalet. Tredje största ägare var ER-HO Förvaltning AB och fjärde Acrinova. Övriga 165 ägare delade på 4,5 procent av rösterna och 19,3 procent av kapitalet.

– Vi ser mycket positivt på listningen på First North Premier. Den kommer att ge ökad synlighet för Bolaget och därmed underlätta vår marknadsföring och möjlighet att attrahera kapital”, säger Per Johansson, VD för Brinova och fortsätter:

– Det har varit ett stort intresse för vår listning mot bakgrund av Bolagets inriktning och expansionsplaner inom segmenten bostäder och samhällsfastigheter.”

Brinova är verksamt inom tre segment: Hyresbostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler. Bolaget har idag 43 fastigheter på totalt cirka 137.000 kvm. De största hyresgästerna är Arbetsförmedlingen, Landskrona stad, Malmö stad, Migrationsverket och Trafikverket.

Brinovas affärsstrategi är inriktad på tillväxt – att kraftigt expandera dagens bestånd på 1,7 miljarder kronor till cirka 4,0 miljarder kronor år 2018.

Fastigheterna finns hittills ännu endast i Skåne (med undantag av två fastigheter i Karlskrona), främst i Landskrona (31 procent av ytan) samt även i Kristianstad och Malmö men även i tio andra kommuner.

Avsikten är att växa såväl organiskt som genom förvärv och nybyggnationer. En central del av expansionen är att i nära samarbete med kommunerna på förvaltningsorterna leverera och förvalta samhällsnyttiga fastigheter som äldreboende, LSS-boende och skolor.

Remium Nordic AB är likviditetsgarant och utsedd till Certified Adviser för Brinova. Legal rådgivare är Advokatfirman Glimstedt Stockholm Kommanditbolag och revisor är Ernst & Young AB.

“Nya” Brinova ska inte blandas ihop med ”gamla” Brinova, även om Erik Paulsson haft flera fingrar med i båda (och han gillar att återanvända namn!).

Det nya Brinova bildades av att Balder apporterade in ett bestånd i Landskrona och sedan apporterade Backahill in det kvarvarande beståndet av Brinova (efter att logistikfastigheterna tidigare sålts).

Fastighetsvärlden Idag 2016-09-28

Fler Nyheter från förstasidan

Biden slår Trump i kampen om fastighetspengarna

Mångmiljonbelopp doneras av fastighetsaktörer. Men de senaste två gångerna har branschen satsat på förloraren.

50 Mäktigaste: Stor intervju med vinnaren

Berättar om trista 2020 Framtidens behov av kontorsytor Coronarabatter Den växande projektbanken Vem han tror blir Mäktigast 2030.

50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2020: Hela listan publicerad

För 15:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast.

Skanska hoppas gräva guld längst i väst

Efter 20 projekt, nästan alla spektakulära, hoppas Skanska gräva guld på ny marknad.

Förmedlar trippelkontrakt i Barkarby

Bland annat ny e-handelsaktör: ”Ytterligare ett tecken på att e-handelsaktörer vill etablera fysiska butiker”.

Jubel hos Oscar

Glädje för Oscar Engelbert: ”Vi är otroligt glada och stolta”.

Bilder: Prestigekontoret fylls med nya hyresgäster

Kämpar på mot pandemin: ”Stor nyfikenhet”

Köper anrik pärla i Roslagen

FV kan berätta om liten affär med en lokalt känd jugendfastighet.

Fyrtal i affärer – byggjätten säljer för 775 miljoner

Avyttrar i Malmö, Partille och Örebro.

Han tar över Catena

Ersätter avgående vd:n Benny Thögersen.

Skanska satsar i Beverly Hills

Bolaget intar sin femte stad i USA. Satsar på nytt kontorshus i det fashionabla området.

Fortsätter resan söderut

Nytt förvärv i Mellansverige för norrländska bolaget.

En jätte tågar in – så påverkas fastigheterna

FV:s Amazonpanel betygsätter fastighetssegmenten – de är hetast och kallast.

Amazon är här

Lanserar med illustrationer på kända svenska byggnader – och en hel del tabbar.

Tillbaka till förstasidan