Bricknova förvärvar av Obos i Nynäshamn

Bricknova växer i snabb takt och har förvärvat en fastighet i Nynäshamns kommun. Säljaren är Obos, som sällan avyttrar. Fastigheten Skonaren 4 tillåter en byggrätt på 9.300 kvm för bostadsändamål.

Bricknova grundades 2016 av Orlando Villacrez och 2018 anslöt medgrundaren Martin D’Amore. Under senare tid har även Kristina Alvendal och Johan Nordenfalk samt några till gått in i bolaget både som styrelse och delägare.

Bricknova är geografiskt positionerat inom Storstockholm med projekt i Tyresö, Åkersberga, Haninge, Botkyrka, Nacka, Gnesta och nu alltså i Nynäshamn. Bricknova koncernen har en projektportfölj bestående av 26.980 m2 BOA.

Bricknova etablerar sig nu i Nynäshamn genom bostadsprojektet Nynässagan, vilket består av 74 moderna och stilrena radhus med en boarea mellan 110–130 kvm. Bricknova lägger stor vikt vid hållbar arkitektur och tidlös design.

Bostadsområdet ligger i populära Sandhamn, strax söder om centrala Nynäshamn. Här är det nära till det småskaliga och naturnära och samtidigt på pendlingsavstånd till Stockholm. Projektet beräknas vara uppfört och inflyttningsklart under slutet av 2023.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att utveckla högkvalitativa bostäder till överkomliga priser i attraktiva områden inom Storstockholm. Bostadsprojektet Nynässagan ger oss goda förutsättningar för fortsatt stadsutveckling i Nynäshamns kommun. Vi är ivriga att dra i gång projektet ordentligt efter vårt tillträde den 15 november 2021, säger grundare och vd Orlando Villacrez, Bricknova.

– Tillsammans med Nynäshamns kommun och OBOS, som närmsta grannar, vill vi möjliggöra för fler att uppfylla sina bostadsdrömmar genom att få en möjlighet att bo ett stenkast från skärgården samtidigt som storstadslivet är på pendelavstånd till rimliga priser, avslutar Orlando Villacrez.

Obos har nyligen utvecklat två angränsande tomter och har flera bostadsprojekt i kommunen.

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan