Fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva.

Bonnier ny ägare i Prisma efter affär i Kungens kurva

Prisma Properties har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva av Bonnier Fastigheter. Förvärvet sker via en apportemission av nyemitterade aktier till substansvärde, vilket innebär att Bonnier Fastigheter Invest kliver in som ny aktieägare i Prisma med en ägarandel på drygt sju procent.

Annons

Fastigheten Segmentet 1 ligger på Månskärsvägen 1 i Huddinge, ”bakom” Heron City.  Fastigheten innehåller 31.000 kvm lokaler.

– Bonnier Fastigheter byggde Segmentet 1990 för egen verksamhet och har sedan dess ägt och förvaltat fastigheten. Vi är långsiktiga som ägare men vårt fokus för direktägda fastigheter ligger idag på kontor och bostäder varför det blivit dags att avyttra fastigheten. Vi är väldigt nöjda med denna affär där vi avyttrar fastigheten till en köpare med bevisad förmåga att vidareutveckla den på ett bra sätt, samtidigt som vi kliver in som ny ägare i Prisma Properties, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter

– Prisma är ett bolag med en mycket fin fastighetsportfölj med inriktning på lågprishandel, ett nytt segment för oss som vi tror starkt på. Bolaget har långa hyresavtal och beståndet är i princip fullt uthyrt till ledande lågprisaktörer. Affären följer vår strategi för ökad diversifiering via indirekta investeringar i Bonnier Fastigheter Invest, fortsätter Tomas Hermansson.

Prisma Properties har växt snabbt sedan starten 2022 och är i dag Sveriges ledande fastighetsutvecklare och långsiktig ägare av fastigheter inom lågprishandel. Genom affären med Bonnier Fastigheter breddas Prisma Properties ägarbas samtidigt som företaget får möjlighet att utveckla lågprishandel i ett ytterligare strategiskt läge i Stockholm. Prisma har tillträtt fastigheten den 27 mars 2024.

– Vi är mycket glada över att välkomna Bonnier Fastigheter som ny aktieägare och samtidigt utveckla lågprishandel i ett av Sveriges mest attraktiva handelsområden. Förvärvet av fastigheten Segmentet 1 ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och stärker vår position som den ledande utvecklaren inom lågprishandel, säger Fredrik Mässing, vd Prisma Properties.

Prisma Properties kommer nu påbörja arbetet med att utveckla fastigheten som ligger centralt vid södra infarten till Kungens Kurva, bredvid Heron City.

– Kungens Kurva står inför en spännande omvandling de kommande åren, där flera aktörer i området har stora utvecklingsplaner. Lågprishandeln var den sektor som 2022 stod för störst andel av butiksöppningarna i Sverige och har sedan dess fortsatt att gå starkt framåt. Vi ser en stor efterfrågan på nya lägen från de ledande lågprisaktörerna, säger Fredrik Mässing, vd Prisma Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan