Centralhuset ligger invid resecentrum i centrala Uppsala.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket i Uppsala

Bonnier Fastigheter hyr ut till Domstolsverket i Centralhuset i Uppsala. Förvaltningsrätten hyr ett helt våningsplan om ca 2.100 kvm.

Annons

Fastighetsvärlden har tidigare berätta att Domstolsverket planerar att lämna dagens förhyrning hos Vasakronan där både tingsrätten och förvaltningsrätten finns. Nu har alltså den sistnämnda hittat sin nya adress.

Centralhuset, beläget precis vid Uppsala centralstation, förvärvades 2018 och utvecklas nu till en kontorsfastighet med hög servicenivå för hyresgästerna. I markplan invigs i dagarna ytterligare ett Bonnier Fastigheter Business Center, ”ett kontor utanför kontoret”. Ett koncept som sedan tidigare finns även i Muninhuset i Uppsala och på Sveavägen 53 i Stockholm.

Ur ett hållbarhetsperspektiv ligger Centralhuset i framkant. Vid hyresgästanpassningar premieras återbruk och fastigheten är miljöcertifierad enligt BREEAM In Use med betyget Very Good.

Utöver Förvaltningsrätten har Bonnier Fastigheter tidigare tecknat nya avtal i Centralhuset med Rejlers, Ernst & Young och Btwentyfour.

– Vi ser fram emot att välkomna Förvaltningsrätten och dess medarbetare till ett av Uppsalas mest centrala kontorshus. Vi hoppas att de kommer trivas hos oss och ser fram emot ett långt och gott samarbete, säger Lars Skoglund, Marknadsområdeschef Bonnier Fastigheter.

– Vi är väldigt glada över att flytta Förvaltningsrätten till Centralhuset på Stationsgatan 12. I och med flytten separerar vi Förvaltningsrätten från Tingsrätten vilket skapar bättre möjligheter att ge de båda domstolarna mer ändamålsenliga lokaler i centralt läge. Det centrala läget intill Uppsala Centralstation skapar optimala förutsättningar för domstolens medarbetare och övriga som besöker Förvaltningsrätten. De gemensamma ytor som erbjuds i huset ger ett mervärde för våra medarbetare, säger Fredrik Rönneke, Lokalenhetschef på Domstolsverket.

Tillträde sker under det andra kvartalet 2024.

Fler Nyheter från förstasidan

FV-kartläggning: Bolagen som vågat börja bygga

FV listar bolagen som satt spaden i backen för nya projekt. ✓ 80 projekt. 9.600 bostäder

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Riksbanken: ”Vi klarade det första testet”

Aino Bunge, vice riksbankschef, talade på Fastighetsdagen minskad inflation och förslag på reglering av företagsobligationsmarknaden.

Sofia Watt, Catellas ordf.

Watt tar klubban efter Claesson

Catella får nu en helt jämställd styrelse, vilket fortfarande är ovanligt i noterade bolag.

Debatt: Varför används inte Boverkets kreditgaranti?

Kameos Sebastian Martens Harung och Fredrik Källgren skriver debattinlägg om att AB Sverige är i kris vad gäller nyproduktion av bostäder.

Brand i klassisk byggnad i Vasastan

Brand i Areims nyförvärv – Stor insats från sju brandstationer.

Patriam Vinkelhuset

Byggstartar lyxlägenheter på Lilla Essingen

FV-intervju med vd om att våga börja byggstarta. ”För oss är framdrift viktigt.”

Han blir ny vd för Nivika

Lämnade vd-rollen på annat börsnoterat bolag den 31 januari 2024.

Känd Stureplanskrog i konkurs

Nya delägare och stjärnkockar räckte inte. SEB Trygg Liv tappar stor hyresgäst.

Hotell vid Stureplan växer – tar över två grannlokaler

Stockholms äldsta hotell utökar bar och matsal.

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Tillbaka till förstasidan