Simon de Chateau (bilden) och Fredrik Mässing utvecklar tillsammans i Häggvik.

Bildextra: Här är Mässing och de Chateaus nya Häggvik

”Bonnier Fastigheter säljer i guldläge.” Så löd rubriken i FV 2017 när Alma Property köpte i Häggvik. Drygt två år senare kan bolaget – tillsammans med samarbetspartnern Mässing Properties presentera sin nya guldklimp.

Annons

30.000 kvadratmeter volymhandel inklusive vård och gym. Det är vad duon Simon de Chateau, Alma Property Partners, och Fredrik Mässing, Mässing Properties, har fått till när de samarbetat kring denna handelssatsning i Häggvik, vid E4:an utanför Sollentuna.

Nämnde Mässing, vd på Mässing Properties, basunerar ut att ”retail is back”. Han vill därmed slå hål på uppfattningen att all handel går dåligt. Tvärtom så går volymhandel och dagligvaror bra. Det är åtminstone vad dessa fastighetsägare erfarit när de arbetat med hyresgästerna och fått med dem på tåget. Att detaljhandeln har det tufft får inte sammanblandas med volymhandelns läge som är fortsatt bra, menar Fredrik Mässing.

Handelscentrumets utveckling har innefattat en rivning och en pågående nybyggnation. Det innebär man flyttar stora matdrakar som Willys och Citygross som nu hamnar intill varandra med Kronans Apoteket emellan.

Båda dessa har tidigare haft större ytor i Häggvik, men kommer i stället få mer ändamålsenliga lokaler med möjlighet till bland annat enskilda pick-up points för kunder som beställer sin mat på nätet.

– Handeln dör inte, den förändras, kommenterar Fredrik Mässing. Enligt den tidigare planen som togs fram av den förra fastighetsägaren var tanken mer av en gallerialiknande handelsfastighet. Nu har man skalat bort allt sådant och alla butiker kommer att ha egna ingångar. Det som i stället ska förena är den påkostade metallfasaden.

Dessutom har man skrotat det förra namnet Häggvik Entré och ersatt det med enbart Häggvik.

Utöver tidigare nämnda matbutiker rör det sig om Jula, Jysk, en elektronikkedja samt för området en helt ny hyresgäst i form av Dollarstore. Utöver dessa hyresgäster har man etablerat ett kluster på närmare 5.500 kvadratmeter av vård och gym genom att man har tecknat avtal med Sats, Attundahälsan och Aktivera Rehab

Volymhandel i det billigare segmentet är ledstjärnan för nya Häggvik.

– Vi har flera aktörer som varit intresserade som vi fått tacka nej till, vilket säger en hel del, säger Mässing.

Fastigheten är över 90 procent uthyrd och det som återstår är att hyra ut är några mindre restauranger som tillsammans med de stora handelsytorna kommer utgöra Häggvik.

Såväl restaurangerna som vård- och hälsoinslagen räknar man med kommer att gå bra från början, och på längre sikt planeras även 6.000 bostäder enbart i närområdet. Dessutom kommer nya Förbifart Stockholm med tiden passera Häggvik.

Detta gör nya Häggvik till en handelsplats i ett stort upptagningsområde i norra Storstockholm, samtidigt som den med tiden även  kommer serva närboende.

En översiktsbild över Häggvik med ett förslag på planerade bostäder i området till vänster. Samtliga illustrationer: Elindersten arkitekter.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan