Besqab med dubbla markanvisningar i Järfälla

Besqab har tecknat avtal för två nya markanvisningar om totalt cirka 120 bostadsbyggrätter i Järfälla. Drygt 50 byggrätter avser småhus i populära Viksjö och cirka 70 byggrätter avser lägenheter attraktivt belägna i gamla Barkarby Centrum.

– Besqab utvecklar bostäder för människor i alla åldrar och i Järfälla kommer vi nu att kunna erbjuda både välplanerade lägenheter i optimala kollektivtrafiklägen till unga förstagångsköpare och moderna småhus i trivsam villabebyggelse till barnfamiljer. Med dessa två markanvisningar fortsätter Besqab att utöka sin byggrättsportfölj med nya fina projekt, säger Besqabs vd Carola Lavén i en kommentar.

I Barkarby är Besqab med och planerar ett nytt kvarter i området mellan gamla Barkarby Centrum och pendeltågsstationen. I planen för området ingår totalt cirka 500 bostäder, förskola och olika former av centrumverksamheter. Besqabs projekt kommer innehålla ca 70 bostadsrättslägenheter samt en mindre lokal i korsningen Helikoptervägen/Jaktvägen. Detaljplanen är påbörjad och beräknas gå ut på samråd i september. Produktionsstart för Besqab sker preliminärt 2025.

I Viksjö, i det natursköna och barnvänliga Hummelmoraområdet, ska Besqab utveckla småhusbebyggelse med fokus på trivsamma bostäder med hög kvalitet och god hållbarhet. Detaljplanearbetet beräknas påbörjas inom kort. Besqab planerar att uppföra drygt 50 småhus med preliminär produktionsstart 2023.

Båda markanvisningarna har Besqab vunnit i markanvisningstävlingar där kommunen bedömt förslagens gestaltning, bostadsbebyggelsens kvalitet och anpassning till platsen, energianvändning samt pris.

– Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet av Järfälla kommun att utveckla två attraktiva områden i kommunen, säger Carola Lavén. Det är första gången Besqab utvecklar bostäder i Järfälla och vi ser markanvisningarna som ett kvitto på att vi är en samhällsbyggare med kompetens att skapa bostäder anpassade till omgivningen. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med kommunen i arbetet med att ta fram detaljplaner.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Nyfosa säkrat pengar till 5-miljardersköpet

Revansch för tidigare inställd affär som var ännu större.

Tillbaka till förstasidan