Besqab med dubbla markanvisningar i Järfälla

Besqab har tecknat avtal för två nya markanvisningar om totalt cirka 120 bostadsbyggrätter i Järfälla. Drygt 50 byggrätter avser småhus i populära Viksjö och cirka 70 byggrätter avser lägenheter attraktivt belägna i gamla Barkarby Centrum.

– Besqab utvecklar bostäder för människor i alla åldrar och i Järfälla kommer vi nu att kunna erbjuda både välplanerade lägenheter i optimala kollektivtrafiklägen till unga förstagångsköpare och moderna småhus i trivsam villabebyggelse till barnfamiljer. Med dessa två markanvisningar fortsätter Besqab att utöka sin byggrättsportfölj med nya fina projekt, säger Besqabs vd Carola Lavén i en kommentar.

I Barkarby är Besqab med och planerar ett nytt kvarter i området mellan gamla Barkarby Centrum och pendeltågsstationen. I planen för området ingår totalt cirka 500 bostäder, förskola och olika former av centrumverksamheter. Besqabs projekt kommer innehålla ca 70 bostadsrättslägenheter samt en mindre lokal i korsningen Helikoptervägen/Jaktvägen. Detaljplanen är påbörjad och beräknas gå ut på samråd i september. Produktionsstart för Besqab sker preliminärt 2025.

I Viksjö, i det natursköna och barnvänliga Hummelmoraområdet, ska Besqab utveckla småhusbebyggelse med fokus på trivsamma bostäder med hög kvalitet och god hållbarhet. Detaljplanearbetet beräknas påbörjas inom kort. Besqab planerar att uppföra drygt 50 småhus med preliminär produktionsstart 2023.

Båda markanvisningarna har Besqab vunnit i markanvisningstävlingar där kommunen bedömt förslagens gestaltning, bostadsbebyggelsens kvalitet och anpassning till platsen, energianvändning samt pris.

– Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet av Järfälla kommun att utveckla två attraktiva områden i kommunen, säger Carola Lavén. Det är första gången Besqab utvecklar bostäder i Järfälla och vi ser markanvisningarna som ett kvitto på att vi är en samhällsbyggare med kompetens att skapa bostäder anpassade till omgivningen. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med kommunen i arbetet med att ta fram detaljplaner.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan