Batljan in i Tessin när Stronghold bantar

Tessin Nordic meddelar att Ilija Batljan Invest AB samt Cantaloupe AB (Sinch-grundarna Björn Zethraeus, Kristian Männik, Robert Gerstmann och Henrik Sandell) väljer att investera i Tessin inför den kommande noteringen.

Samtidigt stärker NFT Ventures sitt nuvarande ägande med ca sex procent och blir därmed Tessins största ägare med ca 28 procent. Säljare är Stronghold Invest AB som efter transaktionerna blir Tessins näst störste ägare med cirka 11 procent.

”Vi känner oss stolta och hedrade över att addera två så starka namn på ägarlistan i Tessin. Samtidigt visar NFT att Tessin är en prioriterad investering och vi ser fram emot nästa strategiska steg i vår utveckling.” säger Jonas Björkman, VD och medgrundare av Tessin. ”Det känns extra stimulerande att Ilija Batljan, huvudägare i Samhällsbyggnadsbolaget, väljer att investera i Tessin då hans stora erfarenhet och starka namn i fastighetsbranschen speglar de ambitioner vi har. Att vi också har fått med Cantaloupe som ägs av fyra av grundarna till Sinch, ett av de absolut mest snabbväxande börsbolagen under senare år känns inte bara hedrande utan validerar också vår tro på skalbarheten i affären.”

Inför noteringen kommer Tessin dessutom att genomföra en riktad nyemission mot utvalda investerare som kan utgöra en viktig del av den långsiktiga ägarstrukturen. Cantaloupe tillsammans med Stronghold Invest och Hans Runesten, huvudägare i Effnetplattformen (EFFP) samt ledamot i Samhällsbyggnadsbolaget, deltar som ankarinvesterare i nyemissionen och har lämnat teckningsförbindelser på ca 45 procent av emissionen som är begränsad till maximalt ca 38 MSEK. Samtliga åtar sig i samband med detta att ansluta sig till omvända noteringen av Effnetplattformen på samma villkor som majoritetsägarna.

”Det känns naturligt för oss att fortsätta vara del av Tessins resa mot fortsatt utveckling av framtidens finansieringslösningar som riktar sig mot fastighetssektorn. NFT har varit med från början och jag är imponerad över den starka position bolaget byggt i Norden och ser en fortsatt stor potential i Tessins långsiktiga möjligheter att växa till att bli en ledande aktör i Europa. Tessin tillhör den nya generationens aktörer i finansbranschen där NFT sannolikt kan bidra med kompetens, erfarenhet och nätverk.” säger Pär Roosvall, NFT Ventures.

Fler Nyheter från förstasidan

K-Fastigheter köper från Kungsleden i Barkarbystaden

Redo för en total investering för drygt 1,3 miljarder kronor.

Vill bygga nytt – mitt emot egna huvudkontoret

Öppnar för hotell, skola, handel och kontor i Stockholms innerstad.

Får markanvisning i exklusiva området

Ska bygga 145 bostadsrätter.

Göteborg: ”Varför la man huvudstaden i en avkrok?”

Utmanar Stockholm med bland annat både Nordens högsta kontorshus och det högsta bostadshuset.

Omstart för 150.000 kvm efter bakslag inom tullarna

Ett av de absolut största projekten i Stockholm. Nu sker en omstart efter att den tänkta utvecklaren och staden inte kommit överens.

Bilder: Wallenstams present till 400-årsfirande Göteborg

Presenterar vision. Ska rama in Heden. Se bilder.

Oscar rusar – upp 38%

Flera positiva signaler påverkat kursutvecklingen.

Svedberg köper för 200 mkr

Berättar även för Fastighetsvärlden om sina aktieplaceringar.

Bildextra: Coworkingaktör satsar mitt i Sundbyberg

Åttonde enheten. ”Vi älskar när vi får vara kreativa med hus.”

Här har krogarna drabbats hårdast av pandemin

Ny rapport kartlägger hur Stockholms restauranger påverkats.

Grand Hôtel sålt

Priset: ca 3,6 miljarder, motsvarande 125.000 kr/kvm. En av de största styckeaffärerna någonsin.

Genesta miljardköper landmärke från Castellum

Ankarhyresgästen flyttar ut. 66 procent vakant.

Tar plats i Oscars styrelse

Entreprenör tar plats i det omstartade bolagets styrelse.

Esteas snabbväxare köper igen – nått totalt 2,3 miljarder

Fortsätter att bygga bestånd genom ett flertal affärer.

Tillbaka till förstasidan