Andreas Norberg.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Barings har genomfört en försäljning av en logistikfastighet i Göteborg till Kappahl Group om 600 miljoner kronor efter att nyligen ha köpt den för 530 miljoner. Fastigheten Arendal 13:2 utgörs av en logistikbyggnad om 33.200 kvm lokaler nära Göteborgs hamn. Därmed drabbas Revelop av en dubbelsmäll.

Annons

Byggnaden erbjuder högkvalititativa logistikytor och kommer bli certifierat enligt BREEAM Excellent.

Barings ingick en så kallad forward transaktion med NCC i mars 2022 och tillträde fastigheten i januari 2024. Barings förvärvade då fastigheten för 530 miljoner kronor, så alltså 13 procent upp och troligen drygt det dubbla på det egna kapitalet.

I samband med uthyrningsarbetet inleddes en diskussion med Kappahl om en försäljning av fastigheten. Fastigheten kommer att utgöra Kappahls framtida distributionscentral.

Andreas Norberg, Managing Director och Head of Nordics på Barings Real Estate, kommenterar:

– Kappahls strategiska förvärv och den korta innehavsperioden återspeglar fastighetens höga kvalité och utmärkta läge. Även om vi fortfarande aktivt söker investeringar i logistikfastigheter över hela Norden, ansågs möjligheten att genomföra den här affären och säkerställa en vinst till våra investerare utgöra det mest attraktiva alternativet. Vi avser att återinvestera kapitalet inom främst logistik och bostäder i hela Norden.

Efter försäljningen har Barings 15 fastigheter om totalt cirka 400,000 kvm logistik i Norden.

Kappahl beslutade nyligen att flytta sitt huvudkontor till NCC:s projekt Mimo i centrala Mölndal. Där hyr klädföretaget 4.350 kvm lokaler.

Kappahls mål är att et nya laget vid Göteborgs hamn ska vara i drift under senare delen av 2026.

– Vårt mål är att erbjuda mer av våra starka varumärken genom nya marknader och i nya kanaler. Att göra det kräver att vår distributionscentral kan leverera den volym som efterfrågas på ett effektivt och hållbart sätt samt på rätt servicenivå. Därför väljer vi att utveckla en ny toppmodern distributionscentral, säger Peter Andersson, CFO och Vice President Supply Chain på Kappahl.

Den nya adressen blir Arendalsvägen 4. Vad som kommer hända med nuvarande lokal efter att Kappahl flyttar är ännu ej klart.

Det är Revelop som är fastighetsägare till både Kappahls nuvarande kontor och lagerfastighet på Idrottsvägen 14 i Mölndal, fastigheten Hästägaren 3. Revelop förvärvade den aktuella fastigheten i början av 2022 från det ekonomiskt pressade enfastighetsbolaget Västsvensk Logistik för 665 miljoner kronor. Den totala uthyrbara ytan uppgår till drygt 48.000 kvadratmeter varav cirka 80 procent utgörs av logistikytor och resten av kontorsytor. 97 procent av ytorna var vid transaktionen uthyrda till Kappahl.

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

Tillbaka till förstasidan