Arwidsro köper i Värmdö – butik etableras

Arwidsro förvärvar fastigheten Ösby 1:229 i Värmdö kommun av Brisak Holding AB till överenskommet fastighetsvärde om 82 mkr.

Annons

Fastigheten är en handelsfastighet vid Värmdö Köpcentrum, i vilken varuhuset Brisak huserat sedan 1998. Brisak skapades av bröderna Isaksson på 70-talet som sedan dess bedrivit en växande verksamhet. Efter framgångsrika decennium har bröderna nu beslutat att pensionera sig, varför lokalerna kommer att tomställas under våren 2022.

Arwidsro påbörjar vid tillträdet projektet att bygga ut och anpassa fastigheten för EKO-Gruppens koncept, vilket bland annat innebär tillbyggnad av butiksyta och höglager. Vid färdigställande kommer den uthyrningsbara arean att uppgå till cirka 9.000 kvm.

Arwidsro och EKO-Gruppen har tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresvärdet vid färdigställande inklusive lagerlokal, som hyrs ut till annan part, estimeras till 10,4 mkr.

– Det känns verkligen bra att utöka vårt samarbete med EKO-Gruppen, från deras första etablering någonsin i Fjälkinge, Kristianstad och nu även deras första etablering i Stockholm. Likt de flesta andra som är uppvuxna i närområdet har jag en nostalgisk relation till Brisak-butiken som i princip har kommit att bli en institution på orten. Det känns därför jättekul att kunna bygga vidare på det som bröderna Isaksson har skapat men i en ny kostym som kommer att lyfta hela närområdet, säger Gustav Lilliehöök, Transaktionsansvarig Arwidsro.

Tillträdesdagen är preliminärt 1 februari 2022 men är dynamisk och sätts till fem bankdagar efter att Värmdö kommuns förhandsbesked avseende utbyggnationen vunnit laga kraft. Kommunen tog upp ärendet den 7 december 2021 och meddelade beslutet 15 december 2021.

Handelsplatsen Värmdö köpcentrum är en av Stockholms mest välbesökta handelsplatser, strategiskt belägen utmed väg 222 mellan Stockholms innerstad och Värmdö. I området finns dagligvaruhandel med välkända aktörer som Ica Maxi, Willys, Lidl och Systembolaget. Omkring ligger kontor, gym och företag som erbjuder tjänster inom vård och hälsa, bl.a. vårdcentral, tandläkarpraktik och fotvård.

Arwidsro biträddes av TM & Partners. Brisak företräddes av Jan Börjesson hos Kommersiella Fastigheter och Joakim Sundqvist hos ASTRA Advokatbyrå.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan