Arwidsro köper i Värmdö – butik etableras

Arwidsro förvärvar fastigheten Ösby 1:229 i Värmdö kommun av Brisak Holding AB till överenskommet fastighetsvärde om 82 mkr.

Fastigheten är en handelsfastighet vid Värmdö Köpcentrum, i vilken varuhuset Brisak huserat sedan 1998. Brisak skapades av bröderna Isaksson på 70-talet som sedan dess bedrivit en växande verksamhet. Efter framgångsrika decennium har bröderna nu beslutat att pensionera sig, varför lokalerna kommer att tomställas under våren 2022.

Arwidsro påbörjar vid tillträdet projektet att bygga ut och anpassa fastigheten för EKO-Gruppens koncept, vilket bland annat innebär tillbyggnad av butiksyta och höglager. Vid färdigställande kommer den uthyrningsbara arean att uppgå till cirka 9.000 kvm.

Arwidsro och EKO-Gruppen har tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresvärdet vid färdigställande inklusive lagerlokal, som hyrs ut till annan part, estimeras till 10,4 mkr.

– Det känns verkligen bra att utöka vårt samarbete med EKO-Gruppen, från deras första etablering någonsin i Fjälkinge, Kristianstad och nu även deras första etablering i Stockholm. Likt de flesta andra som är uppvuxna i närområdet har jag en nostalgisk relation till Brisak-butiken som i princip har kommit att bli en institution på orten. Det känns därför jättekul att kunna bygga vidare på det som bröderna Isaksson har skapat men i en ny kostym som kommer att lyfta hela närområdet, säger Gustav Lilliehöök, Transaktionsansvarig Arwidsro.

Tillträdesdagen är preliminärt 1 februari 2022 men är dynamisk och sätts till fem bankdagar efter att Värmdö kommuns förhandsbesked avseende utbyggnationen vunnit laga kraft. Kommunen tog upp ärendet den 7 december 2021 och meddelade beslutet 15 december 2021.

Handelsplatsen Värmdö köpcentrum är en av Stockholms mest välbesökta handelsplatser, strategiskt belägen utmed väg 222 mellan Stockholms innerstad och Värmdö. I området finns dagligvaruhandel med välkända aktörer som Ica Maxi, Willys, Lidl och Systembolaget. Omkring ligger kontor, gym och företag som erbjuder tjänster inom vård och hälsa, bl.a. vårdcentral, tandläkarpraktik och fotvård.

Arwidsro biträddes av TM & Partners. Brisak företräddes av Jan Börjesson hos Kommersiella Fastigheter och Joakim Sundqvist hos ASTRA Advokatbyrå.

Fler Nyheter från förstasidan

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Tillbaka till förstasidan