Anrikt hotell i Skäggetorp blir 106 nya bostäder

I det kulturhistoriskt intressanta gamla hotellet Roxen i Skäggetorp centrum, Linköping, påbörjar bostadsbolaget Willhem nu uthyrningen av 106 nya hyreslägenheter, som står klara för inflyttning till våren.

Annons

– Vi satsar stort i Skäggetorp med förhoppningen att öka statusen på området. Här vill vi erbjuda nya fräscha lägenheter för såväl unga som gamla, som vill flytta inom området. Men även locka fler att flytta hit, säger Mikael Möller, projektchef på bostadsbolaget Willhem.

2011 köpte Willhem den anrika byggnaden, som tidigare var ett exklusivt hotell, som lockade såväl linköpingsbor som affärsresenärer med spa-avdelning och bad på takvåningen. På senare år har byggnaden främst använts som kontorshotell.

Efter 15 månader av intensiv renovering, startar Willhem nu uthyrningen av 106 nya, fräscha lägenheter i de fem översta våningarna. Inflyttningen är planerad till våren 2023 och intresset för det gamla hotellets nya era är stort.

– Vi har haft många som är nyfikna på hur lägenheterna blir och som lockas av utsikten från de övre våningarna. Vi erbjuder allt från 1-3 rum och kök, modernt utformade med yteffektiva planlösningar och genomtänkta materialval. Hyran håller en rimlig nivå, utan att ge avkall på vare sig fräscha kök med ljusa ytskikt och rostfria vitvaror, eller helkaklade badrum och trägolv i flera av rummen.

Hotellets utsida har bevarats, då det finns ett kulturhistoriskt värde i byggnaden och de externa kulörerna och fönstren har anpassats efter det ursprungliga utseendet. I bottenplanen kommer det även fortsättningsvis att vara affärsverksamhet och kontorsverksamhet.

– Vi har erbjudit lägenheter i Skäggetorp sedan 2011. För Willhem är det viktigt att kunna vara med och utveckla området i en positiv riktning. Vi vill bidra till att blåsa liv i och skapa ett attraktivt och tryggt område, som man känner stolthet över att bo i. Redan idag är vi med och arrangerar trygghetsvandringar och fikaträffar för hyresgäster och vi jobbar kontinuerligt med att hålla utemiljöerna rena och snygga, säger Mikael Möller.

Skäggetorps centrum firade nyligen 50 år och på Willhem ser man stor potential för området, som har ett centralt läge i Linköping, nära kommunikationer och natur och med såväl shopping som matupplevelser och ett aktivt föreningsliv.

Missa inte! Fastighetsdagen Örebro 2024

Den 4 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Örebro 2024. Seminariet äger rum på Örebro Konserthus, Örebro.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan