Anrikt hotell i Skäggetorp blir 106 nya bostäder

I det kulturhistoriskt intressanta gamla hotellet Roxen i Skäggetorp centrum, Linköping, påbörjar bostadsbolaget Willhem nu uthyrningen av 106 nya hyreslägenheter, som står klara för inflyttning till våren.

– Vi satsar stort i Skäggetorp med förhoppningen att öka statusen på området. Här vill vi erbjuda nya fräscha lägenheter för såväl unga som gamla, som vill flytta inom området. Men även locka fler att flytta hit, säger Mikael Möller, projektchef på bostadsbolaget Willhem.

2011 köpte Willhem den anrika byggnaden, som tidigare var ett exklusivt hotell, som lockade såväl linköpingsbor som affärsresenärer med spa-avdelning och bad på takvåningen. På senare år har byggnaden främst använts som kontorshotell.

Efter 15 månader av intensiv renovering, startar Willhem nu uthyrningen av 106 nya, fräscha lägenheter i de fem översta våningarna. Inflyttningen är planerad till våren 2023 och intresset för det gamla hotellets nya era är stort.

– Vi har haft många som är nyfikna på hur lägenheterna blir och som lockas av utsikten från de övre våningarna. Vi erbjuder allt från 1-3 rum och kök, modernt utformade med yteffektiva planlösningar och genomtänkta materialval. Hyran håller en rimlig nivå, utan att ge avkall på vare sig fräscha kök med ljusa ytskikt och rostfria vitvaror, eller helkaklade badrum och trägolv i flera av rummen.

Hotellets utsida har bevarats, då det finns ett kulturhistoriskt värde i byggnaden och de externa kulörerna och fönstren har anpassats efter det ursprungliga utseendet. I bottenplanen kommer det även fortsättningsvis att vara affärsverksamhet och kontorsverksamhet.

– Vi har erbjudit lägenheter i Skäggetorp sedan 2011. För Willhem är det viktigt att kunna vara med och utveckla området i en positiv riktning. Vi vill bidra till att blåsa liv i och skapa ett attraktivt och tryggt område, som man känner stolthet över att bo i. Redan idag är vi med och arrangerar trygghetsvandringar och fikaträffar för hyresgäster och vi jobbar kontinuerligt med att hålla utemiljöerna rena och snygga, säger Mikael Möller.

Skäggetorps centrum firade nyligen 50 år och på Willhem ser man stor potential för området, som har ett centralt läge i Linköping, nära kommunikationer och natur och med såväl shopping som matupplevelser och ett aktivt föreningsliv.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan