Petter Stordalen satsar högt hos Annehem i Hyllie

Utmanar Buchardts tänka storprojekt i närheten. Nordic Choice Hotels (som ägs av Petter A Stordalen) har tecknat avtal med Annehem om att bygga ett 18 våningar högt hotell i Hyllie utanför Malmö som ska stå klart 2015. Det handlar om den tredje etappen av Point Hyllie som alltså blir hotell.

Byggstarten kommer att manifesteras på plats av Petter A Stordalen den 17 oktober. Projekteringsarbetet har inletts och hotellet kommer att vara klart för invigning under 2015.

– Nu tar vi Öresundsvågorna upp på land och förvandlar det till ett hotell i Hyllie. Den 18 våningar höga designen har hämtat kraft och inspiration från havets liv och rörelser. Nordic Choice Hotels kommer bli en viktig del av Hyllies utveckling, säger ägare och styrelseledamot i Nordic Choice Hotels, Petter A Stordalen.

Stordalen, som bland annat kontrollerar kedjorna Choice, Clarion och Comfort, berättar för Fastighetsvärlden att det inte är uteslutet att det kan bli ytterligare hotell för varumärkena i Hyllie framöver, läs releterad artikel med länk till höger om Buchardts hotellplaner.

– Varje varumärke gör sin egen analys av förutsättningarna och har sin egen kundgrupp. Våra managers på Choice tyckte att läget vid Point Hyllie var det bästa och då blev lokaliseringen där, säger Stordalen till Fastighetsvärlden.

Annehem är en enhet inom Peabs affärsområde Fastighetsutveckling. Annehem utvecklar och förvaltar fastigheter i Öresundsregionen och kommer att vara hyresvärd för det nya hotellet på Point Hyllie.

Pia Andersson
Pia Andersson.

– Vi är mycket nöjda med mixen av hyresgäster i Point Hyllie. Med Nordic Choice Hotels som hotelloperatör förstärker vi ytterligare Point Hyllies profil med spännande, innovativa företag. Detta kommer ytterligare att förstärka platsen Hyllie och göra det kommersiella utbudet komplett, säger Pia Andersson, VD Annehem Bygg & Projekt AB.

Peab har fullt logiskt fått uppdraget att bygga hotell i Hyllie. Beställare är Annehem Bygg & Projekt AB och kontraktssumman kommer att uppgå till cirka 400 miljoner kronor.

Pia Andersson är en av många talare som medverkar vid Fastighetsvärldens högintressanta seminarium om Öresundsmarknaden ”Kick off Öresund” som arrangeras 26 september i Malmö. Fullständigt program och möjlighet till anmälan finns här! Hon medverkar i en programpunkt tillsammans med Percy Nilsson, som planerar för såväl hotell som kontorslokaler i anslutning till ”sin” arena.

Annehems fjärde etapp vid Point Hyllie är en byggnad om 30 våningar där planen tillåter såväl bostäder och kommersiella lokaler.

Stordalen har även sedan en byggrätt vid Lernacken via fastighetsbolaget Home som han äger. Kring planerna vid Lernacken har inget hänt på länge.

– Med den kapacitetshöjning som nu sker i Malmö genom hotellet i Hyllie och det nya stora vid den nya konsert- och kongressanläggningen i centrum samt några andra hotell så finns det för tillfället inte utrymme för fler hotell. Det kommer att ta ett tag tills dess rummen absorberas av marknaden. Vi får de hur hotellmarknaden i Malmö utvecklas liksom hur den svenska ekonomin utvecklas. Kanske kan det vara aktuellt om två år, vi följer utvecklingen löpande. Kanske går det snabbare, säger Petter A Stordalen till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2012-09-20

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Karlatornet nära sin högsta höjd – stål i toppen

Endast ett våningsplan från taklagsfest. Ny strategi högst upp. Läs även om försäljningsläget och framtiden.

Säljer bostäder för 605 mkr – hela 8% under värdering

Stor bostadsaffär med tio fastigheter i Stockholmsområdet.

Tillbaka till förstasidan