Samhällsfastigheter

Dan T. Sehlberg och Anders Borg.

Anders Borg med bakom nya Sehlhall Fastigheter

Nu lanseras det nybildade företaget Sehlhall Fastigheter som ska satsa på samhällsfastigheter. Bakom bolaget finns bland annat Carl-Henric Svanberg och familjen Hirsch. Tidigare finansminister Anders Borg är styrelseordförande.

Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg har en ny satsning inom samhällsfastigheter på gång, Sehlfast. För två år sedan köpte Magnolia bolaget de tidigare verkade inom, Svenska Vårdfastigheter, men nu satsar de på nytt.

Sehlhall inriktas på omsorgsfastigheter, målbilden är att bli en trygg partner till kommuner. Inför satsningen har man rest 200 mkr i kapital från investerare som CH Svanberg AB, som ägs av Carl- Henric Svanberg, Industricentralen med familjen Hirsch, Thord Wilkne med familj samt Tibia Konsult. Flera av dessa var även med som ägare i Svenska Vårdfastigheter.

Styrelseordförande i Sehlfast blir tidigare finansminister Anders Borg.

– Jag ser fram emot att jobba med en fråga som jag har ett genuint intresse för. Social infrastruktur är något som Sverige behöver mer utav, idag och imorgon, säger Anders Borg.

Att ta in tidigare politiker i styrelsen i bolag som satsar på olika former av samhällsfastigheter är ingenting nytt, så inte heller för grundarna till Selfast. I det tidigare bolaget de verkade i, Svenska Vårdfastigheter, fanns både Ulf Adelsohn och Annika Billström (tidigare finansborgarråd i Stockholm) med.

Grundarna framhåller att trots att Sehlhall Fastigheter är ett nytt företag så är det samtidigt en konsolidering av många års erfarenhet. Medarbetarna på Sehlhall Fastigheter har deltagit i 100-tals processer och kan därmed vara en strategisk partner till kommunerna vid upphandlingen. Grundarna Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg har sett och varit med om att utveckla hundratals funktionsprogram.

– Tillsammans med kommuner skapar Sehlhall moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Vi har alla ett behov av stöd, trygghet och omsorg under våra liv. När vi är unga behöver vi en fungerande skola. Vissa av oss har även ett behov av trygga och stödjande boenden under vuxenlivet. Längre fram handlar det om en värdig och kvalitativ äldreomsorg. Vi kallar det social infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd i Sehlhall Fastigheter AB.

Bolaget Svenska Vårdfastigheter såldes sommaren 2016 till Magnolia, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer kontorshus längs E4:an

Norr om Stockholm. Egenanvändare beslutat sig för att sälja efter att signerat flytt till nya lokaler.

Datum för ny rekordauktion – läs om prisnivåerna

Processen har kantats av interna stridigheter inför auktionen. Auktionen är en av de största av sitt slag i Sverige i modern tid. Läs om priserna som krävs för att få köpa.

Niam köper i Köpenhamn

Prisbelönt hotell ingår i affären.

Topp-vd lämnar snabbväxare

Lämnar efter tio år. Bolaget äger fastigheter för 12 miljarder kronor. Berättar om framtiden för FV – och om toppjobbet som han nobbar.

Bildextra: JM:s nya häftiga plan för Marievik

”Det häftigaste JM gjort”. Höghus flyttade och något lägre.

JD Sports öppnar i city – letar även i Göteborg och Malmö

Brittiska sportmodekedjan JD Sports är på stark frammarsch i Sverige. Vill utmana de nordiska aktörerna.

Ny vd på Datscha

Philipson som lämnar posten: ”Vd-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft”.

”Soffan på taket”-huset sålt

Nordiska Galleriet förvärvar fastighet.

Lämnar Malmö FF för city

Swedbank stadions fastighetschef tar över efter Christian Dahlman.

AL stoppar livsmedelscentrum i södra Stockholm

Planen på att flytta företag från Slakthusområdet skrotas.

Fastpartners nya plan för 50.000 kvm ska lyfta Akalla

Så blir området efter Microsoft. Gjorde stort paketförvärv 2015.

Oscar återkallar aktieerbjudande

”Vi gör så här för att få lite ordning och reda”

Ny vd på Svenska Bostäder

Lämnar en av landets största fastighetsägare.

NCC lockar 3M till Järva

Endast 1.300 kvm kvar att hyra ut i första etappen.

Tillbaka till förstasidan