Fasadbild på Regina. Illustration: WTR.

Alecta Fastigheter startar coworking

Alecta Fastigheter vill utmana landets coworkingaktörer och startar konceptet Flexiwork. Först ut är Reginakvaretet i Göteborg med 1.000 kvm coworkingkontor.

Annons

Alecta Fastigheter satsar på coworking, eller konceptet Flexiwork, med flexibla avtal och obegränsade lösningar för kunderna.

Först ut är fastigheten Regina i Göteborg med namnet Flexiwork Hovet. Det handlar om fastigheterna Inom Vallgraven 37:20 och 37:21, på Hvitfeldtsgatan 15 m.fl. och inkluderar ett helt kvarter. Entrén till Hovet i samband med öppningen den 15 maj är Hvitfeldtsplatsen 7.

Kvarteret Regina består av två byggnader om 31.000 kvm på nio våningsplan. Byggnaderna uppfördes 1978 och har genomgått en ombyggnation mellan åren 2021–2024.

I första etappen i kvarteret Regina kommer cirka 1.000 kvm omvandlas till coworkingytor.

Näst på tur är en annan Göteborgsfastighet, Vi på hörnet, i korsningen Folkungagatan/Stampgatan. Coworkingkontoret kommer att gå under namnet Flexiwork Kollektivet. Adressen är Folkungagatan 16-20 och fastighetsbeteckning är Stampen 10:17 samt 10:9.

På sikt ska Flexiwork finnas på fler platser där Alecta Fastigheter verkar.

– Vi skapar ett kontorsvaruhus och ger våra kunder möjlighet att på ett enkelt sätt och utifrån sina specifika behov, till och med dagsform, välja mellan ett stort och varierat utbud av service och tjänster. Flexibiliteten finns i till exempel avtalslängd, vilken typ av arbetsplats man önskar för dagen, vilka kunskapshöjande aktiviteter man vill delta i, eller vad man vill skapa i den kreativa ateljén. Flexibiliteten och tillgängligheten ska tillsammans leverera en hög grad av kundnytta, säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter.

I konceptet ska även Flexitainment etableras. Flexitainment är ett aktivitetsprogram som ska samla de som är i huset i workshops, föreläsningar, minikonserter, provsmakningar, öppen pitchscen och annat som med tiden utvecklas tillsammans med kunderna in i framtidens mötesplatser.

Vad som exakt ska ingå är upp till hyresgästerna att bestämma. Snart inleder Alecta Fastigheter en digital kampanj där de låter kontorshyresgäster i Göteborg sätta aktivitetskalendern. I kampanjen ”Stretchade, skruvade och flexiga idéer sökes” får vem som helst ge förslag som de skulle vilja se i aktivitetskalendern.

– Vi tror att många individer mår bra och utvecklas av gemenskap och erfarenhetsutbyte. Vi nöjer oss inte med att medlemmarna är under samma tak, utan satsar på aktiviteter som ger en bra mix av nice to know, good to know och ren underhållning för att knyta ihop de som finns i och runt platsen, säger Anna-Maria Kääriä, försäljning och marknadschef på Alecta Fastigheter.

Reginakvarteret i Göteborg. Illustration: WTR.

Fler Nyheter från förstasidan

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Tillbaka till förstasidan