Katarinahuset vid Slussen. Foto: Mattias Bardå

AL hyr ut hel våning i Katarinahuset

Omnicom Media Group (OMG) har tecknat avtal för ett helt våningsplan om 2.250 kvadratmeter i Atrium Ljungbergs Katarinahuset vid Slussen.

Annons

OMG är en global medie- och kommunikationskoncern som i Sverige omfattar mediebyråerna OMD, PHD, Hearts & Science, data sciencebyrån Annalect, kreativa byrån DRUM, retailbyrån TransAct samt performancebyrån Resolution. De här byråerna jobbar tillsammans och enskilt med att utveckla varumärkens strategi, teknologi, insikter och kreativitet inom media och marknadsföring. OMG har cirka 260 medarbetare i Stockholm och Göteborg.

– Vi har sökt en inspirerande mötesplats för våra medarbetare och kunder. En plats där vi tillsammans inom OMG kan skapa allt från effektiva affärslösningar till kreativa innovationer. Katarinahuset möter våra krav och har den flexibilitet som vår koncern och byråer behöver för att kunna utvecklas i den värld vi lever i idag. Sen kan man inte undgå att utsikten ger en rejäl oh my god-känsla, sägerFredrik Eriksson, CEO på OMG.

– Katarinahuset med sina vackra kontor och spektakulära utsikt börjar ta form och intresset för de nyrenoverade lokalerna vid Slussen är skyhögt. OMG bidrar ytterligare till den spännande mix av företag som flyttar in i Katarinahuset och tillför även till Slussens redan dynamiska blandning verksamheter, medarbetare och kunder, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

– Att jobba med OMG och Atrium Ljungberg i detta projekt har varit intressant och givande. Katarinahuset är en ikonisk byggnad på en ikonisk plats, säger Eric Johansson, Senior Associate Tenant Representation på Cushman & Wakefield, som var rådgivare till OMG i affären.

Hyresavtalet med OMG är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25.000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 132 mkr exklusive tillägg. De första hyresgästerna flyttar in under hösten 2022. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 38 procent.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

FV-kartlägger: Stockholms nya spöklika område

Kista är välkänt för alla tomma kontorslokaler. Men det finns ett mer centralt område som har omfattande vakanser.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Tillbaka till förstasidan