Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

AL gör flera uthyrningar i Söderhallarna

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med spelutvecklingsbolaget Chief Rebel som flyttar sitt kontor till Söderhallarna. Samtidigt väljer Instabox att expandera och mer än fördubblar storleken på sina kontorslokaler i huset. Totalt omfattar de två nya uthyrningarna drygt 1.500 kvadratmeter.

Sedan ett år tillbaka har frakt- och paketutlämningsaktören Instabox haft sitt huvudkontor i Söderhallarna. Bolaget växer snabbt och utökar därför nu sitt kontor. Den nya ytan omfattar drygt 1.000 kvadratmeter och därmed blir Instabox totala kontorsyta cirka 1.500 kvadratmeter. Instabox tillträder de nya lokalerna i januari 2021.

Nyligen flyttade även spelutvecklaren Chief Rebel in i Söderhallarna. Avtal tecknades under hösten och omfattar nära 500 kvadratmeter.

– Vi har verkligen sett fram emot att flytta in i Söderhallarna. För oss är det viktigt att sitta på en central plats med en skön puls både i och utanför huset. Läget precis vid Medborgarplatsen där många andra spelutvecklare sitter är klockrent, matutbudet på Söder är svårslaget och förbindelserna gör det enkelt för alla att ta sig till och från kontoret, säger Axel Lindberg, CEO och Game Director på Chief Rebel.

– Det är en stor efterfrågan på våra lokaler i Söderhallarna och vi är jätteglada att hälsa Chief Rebel välkomna och att Instabox väljer att utöka sina lokaler hos oss. Söderhallarna står inför en förändring och den här typen av aktörer är helt i linje med den vision vi har för platsen, sida vid sida med den mötesplats för matupplevelser som Söderhallarna erbjuder, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef för Söderhallarna på Atrium Ljungberg.

Sedan Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna har ambitionen varit att rusta upp och bygga om delar av fastigheten samt addera vissa tillbyggnader. En ny detaljplan håller på att arbetas fram tillsammans med Stockholms stad. Planen är bland annat att skapa nya stråk genom fastigheten med tydligare entréer för att öppna upp byggnaden mot Medborgarplatsen, som ett led i att skapa ett tryggare och mer levande torgmiljö. Dessutom finns planer på att öppna en restaurang på Söderhallarnas takterrass, som i dagsläget bara har varit tillgänglig för husets kontorshyresgäster.

Fler Nyheter från förstasidan

”Vi måste göra mycket bättre än hittills”

Tidigare toppolitiker som nu har tung roll inom fastighetsbranschen.

Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Möjliggör fortsatt genomförande av bolagets projekt men skapar även möjlighet att utnyttja förvärvsmöjligheter som kan dyka upp.

Affär för hela 3 miljarder i CBD pausad

Stor nybyggd fastighet med ett av världens mest kända varumärken som hyresgäst. FV berättar det senaste.

FV avslöjar: Så högt blev rekordpriset vid Stureplan

Läs även om andra affärer med rekordhöga kvadratmeterpriser.

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Tillbaka till förstasidan