Georges Tohme och Jacob Cronstedt, grundare av Grace.

Ailon-grundare köpt 600 bostäder i Storbritannien

Grace Real Estate Partners, med Ailon och Jacob Cronstedt som medgrundare, har förvärvat sin andra bostadsportfölj i Storbritannien – det senaste förvärvet innefattar fastigheter med 110 hyreslägenheter i Farringdon, i den så kallade zon 1 i centrala London.

Annons

Grace Real Estate Partners, med Ailon och Jacob Cronstedt som medgrundare, har förvärvat sin andra bostadsportfölj i Storbritannien – den här gången handlar det om hyresfastigheter med 110 lägenheter i Farringdon, i den så kallade zon 1 i centrala London.

Grace bildades 2022 av Jacob Cronstedts Ailon och Tamargruppen. Företaget är specialiserat på investeringar i befintliga bostadsfastigheter som är i behov av förbättrad energikonsumtion, modern proptech och en aktivare förvaltning.

Detta är alltså det andra förvärvet för Grace. I augusti 2023 köptes en portfölj med 25 fastigheter och 478 lägenheter i Newcastle med omgivningar. Den uthyrningsbara ytan är cirka 25.000 kvm.

Jacob Cronstedt, grundare av Grace, ser stora möjligheter att skala upp företagets strategi och att dra nytta av deras 20-åriga erfarenhet av den brittiska hyressektorn. Enligt medgrundare Georges Tohmes överensstämmer köpen väl med Graces strategi att bygga värde genom aktiv förvaltning av välbelägna bostadsfastigheter i tillväxtområden.

Vad betyder det att kunna investera i bostäder så centralt i London?

– Fastigheterna ligger mindre än 700 meter från Farringdon-stationen, där den nya Elizabeth-linjen ansluter, vilket ger utmärkta förbindelser över London till platser som Heathrow, Paddington, Bond Street och Canary Wharf. Fastigheterna är också belägna i ett stort teknik- och mediakluster. Graces affärsplan omfattar en omfattande renovering och inredning av fastigheterna. Vi har även ingått ett hyresavtal med ett välkänt universitet för att ta emot deras studenter, säger Jacob Cronstedt till Fastighetsvärlden.

Ailons investeringsplattformar inkluderar flera fokuserade/specialiserade bostadssegment genom en serie plattformsspecifika partnerskap, separata konton och regionala fonder.

Graces investeringsstrategi riktar in sig på befintliga bostadsfastigheter med potential för modernisering och ompositionering. Fokus ligger på det defensiva och prisvärda hyressegmentet där obalansen mellan utbud och efterfrågan är som mest akut, enligt Jacob Cronstedt.

–   Segmentet har historiskt hög uthyrningsgrad och stark hyrestillväxt. Vi riktar in oss på bostadsmöjligheter med potential för kapitaltillväxt genom ett ESG-lett moderniseringsprogram, energiomställningsstrategi och prop-tech managementlösningssystem.

Vad är planen framåt?

– Vi ser en attraktiv möjlighet att skala upp vår strategi och dra nytta av vår långa erfarenhet inom PRS-sektorn. Vårt initiala portföljmål är 750 miljoner pund, motsvarande cirka 9,8 mdr, med en ambition inställd på att aggregera en stark portfölj genom portfölj- och individuella fastighetstillgångar i tillväxtområden över Storbritannien. Geografiskt fokus är levande lägen med enkel tillgång till bekvämligheter och kollektivtrafik i prisvärda delar av Greater London-området, dess pendlingsstäder och utvalda städer i Storbritannien.

Kommer Grace även att investera i Norden framöver?

–   Ja, men i ett senare skede.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan