Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman på plats i Hus 26 i Slakthusområdet. Foto: Peter Rutherhagen/ Atrium Ljungberg

Adam & Albin öppnar restaurang hos AL i Slaktis

Den superheta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, bakom krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm, kommer under 2022 öppna sin största etablering någonsin – i Slakthusområdets Hus 26, som ägs av Atrium Ljungberg.

Adam & Albins nya storsatsning är en i raden av handplockade restaurang- och barkoncept i Hus 26 som kommer att presenteras under hösten, uppger fastighetsägaren Atrium Ljungberg. Hus 26 är en del av Slakthushallarna, en samling industribyggnader i jugendstil från 1912 som binds samman av den maffiga Förbindelsehallen.

Adam och Albins etablering blir på cirka 800 kvadratmeter. Hus 26 är totalt cirka 2.300 kvm.

Atrium Ljungbergs, cu Stockholm stads, mål är att Slakthusområdet blir Stockholms nya destination för mat, kultur och upplevelser.

– Vi älskar att få chansen att flytta in på oväntade, lite mer opolerade och ruffa platser där vi har möjlighet att tänka helt fritt och göra något annorlunda, berättar Adam Dahlberg.

– Slakthusområdet med den historiska kopplingen till gastronomi och mathantverk är ju en helt magisk plats att öppna krog på. Grundtanken med Hus 26 och Slakthushallarna passar oss perfekt och lokalen vi flyttar in i ligger i en supercool gammal industribyggnad från 1912, med 13 meter i takhöjd, fortsätter Albin Wessman.

Adam Dahlberg och Albin Wessman är en prisbelönt kockduo som ligger bakom en rad framgångsrika restaurangkoncept. 2016 lanserades Adam/Albin vid Rådmansgatan, som året efter utsågs till “Årets stjärnskott” i White Guide. Adam/Albin är fine dining i global mästerklass, som med sitt ursprung i det nordiska köket och med passion för exceptionella råvaror omdefinierar den exklusiva måltiden. 2016 öppnades även asieninfluerade Misshumasshu och i somras blev det repris för den omtalade sommarrestaurangen ÖN på Långholmen i Stockholm. Under 2022 tar duon nästa steg genom sin största etablering någonsin, med ett helt nytt koncept, när de öppnar i Hus 26 i Slakthusområdet.

Arbetet med att restaurera Hus 26 och de övriga husen i de gamla Slakthushallarna är nu i full gång. Lokalerna kommer varsamt renoveras och anpassas till de nya verksamheterna. Den industriella känslan i lokalerna kommer bevaras, men varje aktör kommer också kunna anpassa inredning och funktion efter sin egen vision och koncept.

I likhet med Adam & Albins två befintliga restauranger, så kommer det konceptstarka arkitektkontoret Specific Generic med arkitekten Andreas Bozarth Fornell stå bakom design och inredning i den nya restaurangen.

I takt med att fler och fler krögare, event- och konsertlokaler och andra kulturidkare söker sig till Slakthusområdet påbörjas nu jättesatsningen i Hus 26, där Adam & Albin är de första i raden aktörer som presenteras under hösten och vintern. Exakt hur blandningen av restauranger, barer och andra koncept kommer se ut är än så länge hemligt, men fler nyheter kring de noga utvalda aktörerna presenteras löpande, uppger Atrium Ljungberg.

– Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen kommer bli en helt unik plats. Alla samarbetspartners är verkligen noga handplockade och har gemensamt att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Och med alla de här starka driven och visionerna sida vid sida kommer helheten bli något vars motsvarighet inte finns någon annanstans i Stockholm eller i resten av Sverige. Det kommer vara aktörer med stor passion för sitt hantverk och som är de allra bästa inom sina respektive segment, vare sig det gäller fine dining, bistromat eller streetfood, drinkar, vin eller öl, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg.

Mattias Roussakoff från Atrium Ljungberg tillsammans med kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman på plats i Hus 26 i Slakthusområdet.
Här öppnar den nya restaurangen. Gul markering är hus 26. Rosa linje är Slakthushallarna.
Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman utanför Hus 26 i Slakthusområdet.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan