Castellum investerar 289 miljoner i tre affärer

Annons

75 procent uthyrt i projekt Sillfabriken i Göteborg. Castellum AB (publ) har, via det helägda dotterbolaget Eklandia Fastighets AB, påbörjat ombyggnation av fastigheten Majorna 163:1 i Göteborg som omfattar cirka 5.700 kvm kontors- och lagerlokaler. Investeringen beräknas uppgå till 108 Mkr, inklusive värdet av egen mark om 20 Mkr. Ombyggnationen rymmer hållbara och funktionella arbetsplatser och planeras vara färdigställd i november 2016. Projektet genomförs enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad nivå Silver. Hyresavtal har redan tecknats för 4.300 kvm, cirka 75 procent av den totala uthyrningsbara ytan.

Eklandia förvärvade fastigheten år 2006 och den kommer efter ombyggnaden att marknadsföras som Sillfabriken. Fastigheten ligger i Klippanområdet på södra älvstranden, i nära anslutning till Älvsborgsbrons påfart. Närmiljön har de senaste åren utvecklats genom byggnation av både bostäder och kommersiella lokaler och är i dag ett livligt område där kreativa företag tar plats i gamla industrilokaler med ny, spännande arkitektur.

– Göteborg präglas av låg vakansgrad inom kontorssegmentet. Området Klippan har goda tillväxtförutsättningar och blir allt mer attraktivt för etablering i takt med att området fortsätter att utvecklas”, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum AB.

I Malmö investerar dessutom Fastighets AB Briggen i nybyggnation av en bilhall och -verkstad och utnyttjar därmed sin byggrätt på fastigheten Ringspännet 5. Byggstart är beräknad till månadsskiftet november/december 2015 och investeringen beräknas uppgå till 52 Mkr, inklusive värdet av egen mark om 4 Mkr.

Inflyttningen planeras till senhösten 2016. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats för hela fastigheten, som omfattar 3.300 kvm.

I Jönköping har Fastighets AB Corallen förvärvat kontorsfastigheten Vakten 11 med en uthyrningsbar yta om ca 7.000 kvm, vilket Fastighetsvärlden tidigare berättat. Investeringen uppgick till 129 Mkr och tillträde har skett.

Fastigheten innefattar två moderna och flexibla byggnader, uppförda 2010/2011, på A6-området, Jönköpings främsta externhandelsområde. I fastigheten ryms såväl vård- respektive friskvårdsverksamhet som kontor och butiksverksamhet. Uthyrningsgraden uppgår till 98 procent.

– Vi förstärker nu våra marknadspositioner i Fosie och på A6-området”, säger Henrik Saxborn. ”Det innebär att Briggen och Corallen ökar densiteten i områdena och effektiviserar förvaltningen.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan