Nya Cityhold köper i London för 2,5 miljarder

Annons

Drygt 100.000 kr/kvm – Källor till FV: Inte högsta budet. Fastighetsvärlden kan berätta att Cityhold, Första och Andra AP-fondens genensamma fastighetsbolag för investeringar utomlands, har gjort sitt första förvärv. Bolaget har förvärvat en stor och nybyggd kontorsfastighet vid Paddington Station. Prislappen är 230 miljoner pund, cirka 2.450 miljoner kronor. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 24.200 kvm, vilket ger 101.500 kr/kvm.

– Det är precis den typ av fastighet som vi sökt efter. Vi har hittills inspekterat totalt 30–40 fastigheter i London och vi är glada att första köpet är klart, säger Per Sjöberg, VD vid Cityhold, till Fastighetsvärlden och berättar att yielden är 6 procent.

Fastigheten, som ligger på 1 Kingdom Street, är fullt uthyrd (se karta här!). Bland hyresgästerna kan nämnas Vodafone, Statoil och Misys Plc. Det genomsnittliga hyreskontraktet är på 11,5 år.

– Paddington erbjuder ett fantastiskt läge och det är fastigheter i närheten av tre knutpunkter som vi främst granskat. Utöver Paddington handlar det även om Kings Cross station och Victoria station. Paddington Station är slutstation för Heatrow Express och i Paddington blir det även en station för nya Crossrail som nu byggs under London och här finns även tunnelbanan, konstaterar Sjöberg för Fastighetsvärlden.

Det är Aviva Investors and Union Investment Real Estate GmbH som säljer. Duon har utvecklat en handfull fastigheter i området och säljer för att kunna gå igång med ytterligare två projekt i närheten. Enligt Fastighetsvärldens källor i London var det dock inte Cityhold som bjöd högst. Det fanns högre bud men säljarna tvekande inför betalningsförmågan. De övriga i budfinalen var två bolag från Asien och ett från Ryssland.

JLL var rådgivare till Cityhold och CBRE och Savills till säljarna.

Cityhold har ett investeringsmandat om cirka 11 miljarder kronor. Per Sjöberg berättar att fokus ligger på London och att mycket kunskap inhämtats, men att även fastighetsmarknaden i Paris granskas av Cityhold. Bolaget berättade tidigare för Fastighetsvärlden att även några städer i Tyskland var av intresse, men det är lägre för tillfället till följd av prisbilden.

Fastighetsvärlden Idag 2012-01-13

 

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan