Gardinföretaget Gotain öppnar flaggskepp i Caprea

Gardinföretaget Gotain hyr alla butikslokaler om 315 kvm i Balders bostadsprojekt Caprea på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Av bostäderna i det lyxiga projektet återstår endast en att sälja. För Gotain blir det tredje butiken.

Annons

I hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan på Östermalm i Stockholm uppför Balder projektet Caprea. Enligt Balder har intresset för lokalen varit stort. Att valet föll på e-handelsföretaget Gotain är dess grundare mycket nöjd med.

– Den känsla som Caprea förmedlar matchar Gotains varumärke. Lokalens utformning med fantastiska fönster, över 3 meter höga, ger oss perfekta möjligheter att visa upp gardinsortimentet på bästa sätt. Caprea är ett unikt projekt och jag ser fram emot att skapa en framtid för Gotain där, säger Eleonora Cantera.

Att matcha butikslokalen med rätt verksamhet och hyresgäst har varit viktigt för Balder och bostadsrättsföreningen. Förutom måttbeställda gardiner erbjuder Gotain också egentillverkade inredningsdetaljer utöver det vanliga.

– Gotain känns som klippt och skuret för Caprea och Eleonora Cantera har från första stund gjort ett starkt intryck på mig. Det är underbart att se hur en ung entreprenör skapat ett framgångsrikt företag med så fin verksamhet och god ekonomi, säger Thorsten Åsbjer, senior vVd på Balder.

Eleonora startade sin verksamhet 2018 med målet att göra det enkelt att beställa måttanpassade gardiner. Nu har verksamheten expanderat och den blivande lokalen erbjuder över 300 ljusa, välexponerade kvadratmeter i ett område där många av Gotains kunder finns.

Gotains sömnadsateljé ligger Skåne och där sys varje order upp på beställning. Teamet på ateljén består av 14 kvinnor som tidigare stått långt utför den svenska arbetsmarknaden, detta som en del av ett arbetsintegrerande projekt för invandrarkvinnor.

– Det känns väldigt bra och positivt att kunna visa att det visst går att ha all tillverkning här hemma i Sverige och samtidigt ha en lönsam affärsmodell. Vi syr allt på beställning och tack vare våra duktiga sömmerskor lyckas vi ändå ha snabba leveranser. Textilierna väver och producerar vi i Europa, säger Eleonora.

Newsec har varit rådgivare vid uthyrningen av butikslokalen och Gotain slår upp portarna i februari 2024.

Gotain har idag en mindre butik på Tegnérgatan 14 och en på Södra vägen 43 i Göteborg.

Under fjärde kvartalet i år flyttar de boende in. Majoriteten av bostäderna såldes snabbt och idag finns endast en lägenheter kvar, enligt uppgift till Fastighetsvärlden. Det är en lägenhet om 130 kvm, Det är tre som under försäljningstiden varit redo att köpa den, men alla har nobbats. Balder räknar med att den inom kort är såld även den.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan