Flippin’ Burgerskrögare gör kedja av Lådan

Jon Widegren, känd för att ha öppnat hamburgersuccén Flippin’ Burgers i mars 2012 med hjälp av crowdfunding, har expansionsplaner för konceptet Lådan, men hur många eller var de kommande restaurangerna ska ligga är ännu inte klart.

Annons

– Vi bygger vidare på det vi redan gör och kommer att öppna där vi känner att det kan vara roligt att sätta Lådan, säger Jon Widegren.

Av Flippin’ Burgers, som såldes 2020, ville han inte göra kedja, men med Lådan är det annorlunda. Han berättar att det är mer värderingsdrivet var de nya restaurangerna ska ligga, än att det ska bli en stor kedja med ett 50-tal restauranger. Snarare blir det nog fem till tio, enligt Jon Widegren.

– Det vi tittar på är turiststad på sommaren eller i fjällvärlden – där det redan finns en underliggande efterfrågan. Jag är mycket på Österlen på somrarna och det hade ju varit fantastiskt med en Sommarlåda där nere.

Under 2023 eller i början av 2024 öppnar Tegellådan i det gamla ångpannehuset i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden – hyresavtal har tecknats med CA Fastigheter. I dag består huset av ett tegelskal och nu ska ett nytt innandöme byggas. På omkring 650 kvadratmeter ska en mindre del för cirka 30 sittande gäster och en större del med cirka 100 gäster få plats. Även en uteservering kommer att finns.

– Vad gäller Norra Djurgårdsstaden så kunde vi inte säga nej till läget, lokalerna och att det ligger innanför tullarna.

Det blir inte bara restaurang och ölhall i Gasverket, utan även ett bryggeri. Till Lådan i Vasastan ska det bryggas en hederlig stor stark lager, en ipa och en pale ale, men till det nya stället i Norra Djurgårdsstaden kan de ta ut svängarna mer. Konceptet för Lådan är att bara jobba med fria kranar och att köpa småskaligt, och det är en affärsplan man kommer att fortsätta med, även om de själva framöver kommer att ha ett mindre bryggeri.

För kommande restauranger letar han efter ganska stora lokaler för att få volym i driften. Lådan på Luntmakargatan 63 har exempelvis en total yta om cirka 550 kvadratmeter, där serveringsytan är cirka 300 kvm. Den fastigheten ägs av en bostadsrättsförening.

Att expandera när det ekonomiska läget ser dystert ut är självklart oroande, enligt Jon Widegren, och påverkar hur han ser på framtidsutiskerna i allmänhet och investeringsbudgeten i synnerhet.

– Men på lång sikt ser vi stora möjligheter och tror på vår affärsidé. På intäktssidan har vi inte märkt någon avmattning ännu, snarare tvärtom, säger han.

Under våren öppnas också vad som ska heta Parklådan. Det finns ett muntligt men ännu inte påskrivet avtal, vilket gör att han inte kan berätta om vilken park det rör sig om, men under april till oktober kommer det alltså finnas en Lådan i en park i centrala Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan