Illustration/fastighetsbild: Walk the Room AB. Montage: FV

Fazer flyttar HK till Grönstedtska Palatset

Fazer flyttar sitt kontor i Stockholm från Lindhagensgatan 120 till Grönstedtska Palatset på Sankt Eriksgatan 119/ Dalagatan 100 i Hagastaden. Fazer hyr 1.300 kvm av fastighetsägaren SEB Trygg Liv.

Annons

Fazer delade tidigare kontor med de tidigare kollegorna på Compass Group – fd Fazer Food Service och den samlade ytan på det gamla kontoret var väsentligt större än de kommande ytorna.

– Att investera i ett nytt och modernt kontor i Sverige är en viktig symbolisk del i vår fortsatta satsning att vara ett innovativt och modernt livsmedelsföretag. Vi vill erbjuda ett inbjudande kontor med en attraktiv arbetsmiljö där vårt arbetssätt utvecklas vidare och våra medarbetare trivs och dagligen inspireras till att fortsätta skapa innovativa produkter och lösningar inom livsmedelsindustrin, idag och imorgon, säger Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige.

Grönstedtska Palatset byggdes 1923 åt Vin- & Spritcentralen och var i drygt 40 år centrum för all svensk vinhantering. Byggnaden är ”blåklassad” av Stockholms Stadsmuseum vilket betyder att byggnaden har höga kulturhistoriska värden. Idag skapar man nya vackra och moderna kontorslokaler i byggnaden. Grönstedtska Palatset har ett perfekt läge med bra kommunikationer, Hagaparken runt knuten och ett stort serviceutbud.

Fastighetsägare är Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv och förvaltare Novier.

– Vårt nya hem i Stockholm är i en byggnad med mycket historia, karaktär och nyskapande, precis som Fazer. En mark med lång historia i en del av Stockholm där livsmedel har spelat en stor roll, som vi nu önskar vara en del av och bygga vidare på, fortsätter Mats Liedholm.

– Det är med glädje som vi och teamet på Novier hälsar Fazer välkomna till vår fina fastighet Grönstedtska Palatset. Fazer passar perfekt in i mixen av hyresgäster på fastigheten, säger Lars-Eric Andersson, Portfolio Manager, Real Estate på SEB Investment Management.

Ombyggnationen av Fazers nya kontor har nu påbörjats och är formad utifrån de behov samt önskemål som företaget och medarbetare har identifierat. Tillsammans med fastighetsägarens arkitekt Christian Hansen, vd på Nordisk Kombination Arkitekter, skapar Fazer en aktivitetsbaserad arbetsplats med mötes- och fokusplatser samt gemenskapsytor fördelat på 1.331 kvadratmeter.

Inflyttningen till Fazers nya kontor i Stockholm är planerad till början av 2023. Under pågående ombyggnation av kontorsplan kommer Fazer att flytta in i byggnaden och göra sig hemmastadda men på ett tillfälligt våningsplan.

– Vi ser med spänning fram emot 2023, då vi kan välkomna både medarbetare och samarbetspartners till vårt helt nya kontor, avslutar Mats Liedholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan