Humlegården förlänger 2.400 kvm vid Kungsträdgården

Hannes Snellman har sedan 2009 sitt huvudkontor i Humlegårdens fastighet på Kungsträdgårdsgatan 20 i Stockholm. Advokatbyrån har nu valt att förlänga sitt avtal, som sträcker sig över sju år och omfattar lokaler om 2.400 kvm.

Annons

Humlegårdens fastighet är belägen strax intill Kungsträdgården, ett mycket attraktivt läge mitt i city med tillgång till restauranger, butiker och kulturliv samt utmärkta kommunikationsmöjligheter. Här hyr Hannes Snellman lokaler om 2 400 kvm i en fastighet som bjuder på en karaktärsfull miljö.

Byggnaden, ritad av välkände arkitekten Ivar Tengbom, stod klar 1945. Flera namnkunniga konstnärer stod för utsmyckningen. Humlegården har renoverat byggnaden omsorgsfullt under årens lopp och många unika detaljer är välbevarade. Nu kommer Hannes Snellmans lokaler att uppgraderas och få en ny gestaltning, bland annat genom en entresol på gården, som blir advokatfirmans nav och samlingsplats för medarbetare och besökare.

– Vi är glada över det förnyade förtroendet från Hannes Snellman, som har valt att förlänga sitt avtal i ytterligare sju år. Det är ett kvitto på att vårt erbjudande möter förväntningarna och behoven väl och bekräftar kontorets viktiga roll för verksamheten. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att tillsammans skapa ett kontor som stärker varumärket, attraherar kompetens och stödjer verksamheten på bästa sätt, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Hannes Snellman grundades i Helsingfors 1909 och expanderade till Sverige 2008 då bolaget etablerade ett kontor i Stockholm. Advokatbyrån har över 300 medarbetare, varav ca 100 arbetar på kontoret i Stockholm.

– I valet av lokal är läget och omgivningen en viktig pusselbit. Utöver detta såg vi också en fantastisk möjlighet att i pandemins fotspår utforma ett modernt kontor som är anpassat efter det ”nya” sättet att arbeta, säger Fredrik Olsson, Managing Partner på Hannes Snellman.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan